Dania z ryżem
Ryż to wszechstronny składnik, który jest podstawą wielu kuchni na całym świecie. Dzięki swojej neutralnej nucie smakowej doskonale komponuje się zarówno z mięsem, warzywami, jak i owocami morza. Może być bazą dań jednogarnkowych, dodatkiem do zup, sałatek czy deserów. W zależności od odmiany – czy to długoziarnisty, jaśminowy, basmati czy arborio – ryż może nadać potrawom unikalną teksturę i smak. Oto kilka przepisów, które pokażą jego kulinarne możliwości!
Kurczak słodko-kwaśny
Kurczak Vindaloo
Kurczak po hawajsku z ananasem
Grillowany kurczak z pikantnym sosem morelowym
Ryż jaśminowy na mleku z truskawkami
Kurczak słodko – kwaśny z ryżem
Kurczak Balti
Paella z chorizo i kurczakiem
Klopsy drobiowe w sosie orzechowym
Butter chicken
Kurczak z ryżem po meksykańsku
Tagi
- Boże Narodzenie
- Ciasta kruche
- Ciasta ucierane
- Ciasta z owocami
- Ciasteczka
- Ciasto francuskie
- Cukinia
- Czosnek niedźwiedzi
- Dania bezmięsne
- Dania jednogarnkowe
- Dania z ryżem
- Desery
- Drób
- Grzyby
- Jabłka
- Jajka
- Jeżyny
- Kapusta
- Kokos
- Kuchnia azjatycka
- Kuchnia polska
- Kuchnia włoska
- Makarony
- Maliny
- Mięso mielone
- Mleko kokosowe
- Orzechy
- Pieczarki
- Pieczywo
- Pierogi kluski naleśniki
- Przetwory z warzyw
- Ryby i owoce morza
- Sałatki
- Serniki pieczone
- Szpinak
- Torty
- Truskawki
- Wielkanoc
- Wieprzowina
- Wołowina
- Zdrowo i Fit
- Zupy klasyczne
- Zupy kremy
- Łosoś
- Śledzie