Kategoria: Ciasta z warzywami

Ciemne ciasto marchewkowe z syropem cytrusowym

Ten anglosaski, warzywny deser w postaci wypieku to wciąż jeszcze nowość na polskich stołach. Ciasto marchewkowe jest idealnym pomysłem, aby wzbogacić swoją kuchnię i nadać jej odrobinę oryginalnego smaku. Dziś proponuję Wam proste i wilgotne ciasto na bazie mąki pełnoziarnistej z nutą aromatycznych przypraw, które świetnie komponują się ze słodyczą marchewki. Dodatkowo wzbogacone o syrop cytrusowy, który niesamowicie podnosi smak ciasta. Idealny, jesienny deser który z pewnością pokochacie.

Czekoladowe ciasto z cukinią

Ciasta ucierane są wspaniałe i smakują doskonale. Jednocześnie są mało wymagające, szybkie i łatwe w przygotowaniu – no i podstawowe, jeżeli chodzi o składniki. Dziś chciałabym się z Wami podzielić fantastycznym wypiekiem na bazie cukinii. Ciasto jest mięciutkie, puszyste i bardzo wilgotne. Dekadenckie, intensywnie czekoladowe i zdecydowanie uzależniające! Idealne na leniwe popołudnie z filiżanką dobrej kawy. Zapraszam!

Kruche ciasto z rabarbarem i masą budyniową

Wybaczcie mi kolejny wypiek z rabarbarem, ale nie potrafię się oprzeć. Uwielbiam wszelkie wypieki z rabarbarem i przyznam szczerze, że już kolejny chodzi mi po głowie. Ale powracając do dzisiejszego ciasta: jest genialne. Kruche ciasto wypełnione delikatną, waniliową masą budyniową i kwaskowaty rabarbar. Ciasto jest proste, bardzo szybkie w przygotowaniu i nie za słodkie, więc bierzcie rabarbar i do dzieła kochani.