Wędrówki po kuchni

Można zjeść byle co, ale nie byle jak zrobione…

MENUMENU
  • PRZEPISY
    • Śniadania
    • Przekąski i przystawki
      • Na ciepło
      • Na zimno
      • Sałatki
      • Wypieki wytrawne
    • Zupy
      • Bezmięsne
      • Klasyczne
      • Kremy
    • Obiady
      • Dodatki do obiadu
        • Sosy, dipy
        • Surówki i warzywa
      • Dania bezmięsne
      • Dania jednogarnkowe
      • Dania mięsne
        • Dania z drobiu
        • Dziczyzna
        • Jagnięcina
        • Mięso mielone
        • Wieprzowina
        • Wołownina
      • Dania z kaszą
      • Dania z makaronem
      • Dania z ryżem
      • Faszerowane
      • Pierogi, kluski, naleśniki, placuszki
      • Pizza, tarty
      • Ryby i owoce morza
      • Szybkie dania
      • Zapiekanki
    • Kuchnia dla najmłodszych
    • Kuchnia fusion
    • Ponadczasowe przepisy
    • Wędrówki kulinarne
      • Europejska
        • Kuchnia angielska
        • Kuchnia francuska
        • Kuchnia grecka
        • Kuchnia hiszpańska
        • Kuchnia niemiecka
        • Kuchnia polska
        • Kuchnia rosyjska
        • Kuchnia ukraińska
        • Kuchnia węgierska
        • Kuchnia włoska
      • Azjatycka
        • Kuchnia arabska
        • Kuchnia azjatycka
        • Kuchnia gruzińska
        • Kuchnia indyjska
        • Kuchnia turecka
      • Amerykańska
        • Kuchnia meksykańska
        • Kuchnia południowoamerykańska
        • USA
    • Wypieki
      • Ciasta bez pieczenia
      • Desery
      • Serniki
        • Serniki pieczone
        • Serniki na zimno
      • Wypieki biszkoptowe
        • Ciasta biszkoptowe
        • Torty
      • Wypieki drożdżowe
        • Ciasta drożdżowe
        • Słodkie bułki
      • Wypieki kruche
        • Ciasta kruche
        • Ciasteczka
        • Tarty słodkie
        • Mazurki
      • Wypieki ucierane
        • Babeczki i muffiny
        • Babki
        • Ciasta ucierane
      • Wypieki z owocami i warzywami
        • Ciasta z owocami
        • Ciasta z warzywami
    • Domowa spiżarnia
      • Przetwory z owoców
      • Przetwory z warzyw
      • Grzyby
    • Napoje i alkohole
      • Alkohole
      • Nalewki
      • Koktajle, kawy, kompoty
    • Okazje
      • Boże Narodzenie
      • Grill
      • Halloween
      • Karnawał
      • Wielkanoc
      • Walentynki
    • Swojskie wyroby
      • Mięsa i wędliny
      • Sery
      • Pozostałe
    • Zdrowo i Fit
      • Na słodko
      • Wytrawnie
    • Weekendowa piekarnia
      • Bułki
      • Chleby
  • W KUCHNI
    • ABC kuchni
    • Kulinarne ciekawostki i porady
    • Kuchnie świata
    • Polecane produkty
  • LIFESTYLE
    • Eko lifestyle
    • Sekrety zdrowia
    • Życiem pisane
  • PODRÓŻE
    • Śladami Gry o Tron
    • Moja Irlandia
    • Podróże małe i duże
    • Polska
    • Niezbędnik podróżnika
  • AUTORKA
  • KONTAKT I WSPÓŁPRACA
    • Kontakt
    • Osiągnięcia
    • Współpraca
Drób, Fusion, Obiady, Przepisy  /  28 września, 2015

Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami

Wędrówki po kuchni
Drób jest bardzo wdzięcznym mięsem, smacznym i szybkim w przygotowaniu. Ze względu na właściwie nieograniczone możliwości eksperymentowania z tym rodzajem mięsa jest bezkonkurencyjny. Wystarczy szczypta kulinarnej wyobraźni, aby powstało zaskakujące i ciekawe danie. I na takie danie dziś Was zapraszam. Delikatne mięso kurczaka, duszony por i aromatyczne chorizo. Prostota zamknięta w niebywałym smaku!
Przygotowanie25 min., min.
Gotowanie20 min., min.
Czas całkowity45 min., min.
Drukuj
Porcje: 4
Author: Małgorzata Hert

Składniki

  • 4 filety z kurczaka
  • pieprz czarny
  • sól

Nadzienie

  • 100 g chorizo
  • 2 średnie pory
  • 1 szalotka
  • 2-3 łyżki masła
  • pieprz biały

Panierka

  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej

Dodatkowo

  • oliwa do smażenia

Przygotowanie

  • Filety kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przy pomocy ostrego noża nacinamy każdy filet wzdłuż, tak aby powstała kieszonka.

Nadzienie

  • Pory kroimy w cienkie półplasterki, a chorizo i szalotkę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy chorizo i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pory, szalotkę i dalej podsmażamy na małym ogniu do momentu, aż pory zmiękną. Doprawiamy do smaku pieprzem. Soli nie używałam, ponieważ chorizo jest dość intensywne w smaku.
  • Tak przygotowanym farszem nadziewamy każdy filet kurczaka. Wierzch posypujemy świeżo mielonym pieprzem i solą z obu stron. Filety obtaczamy w rozkłóconym jajku. Jajkiem smarujemy również nacięte brzegi i dociskamy, aby się nie otworzyły podczas smażenia. Obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy filety na złoty kolor z obu stron. Tak przygotowane filety pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 200'C. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

Jeśli wypróbowałaś/eś ten przepis zostaw, proszę komentarz i napisz, czy Ci smakowało. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Przepis możesz również ocenić i dodać zdjęcie przygotowanego dania. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy!

5 1 głos
Ocena artykułu

Tagi

  • Chorizo
  • Drób
  • Kuchnia fusion
  • Por

Nawigacja wpisu

Staroangielski paj jabłkowy
Czekoladowe ciastka z różowym pieprzem

Podobne wpisy

Tortille z kurczakiem cajun i sosem ranczerskim
Drób, Obiady, Przepisy  /  30 lipca, 2019
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 46

Tortille z kurczakiem cajun i sosem ranczerskim

Wytrawne francuskie ciastka z chorizo
Przepisy, Wypieki wytrawne  /  30 czerwca, 2016
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 41

Wytrawne francuskie ciastka z chorizo

Tajska zupa dyniowa z kurczakiem
Klasyczne, Kuchnia azjatycka, Przepisy, Wędrówki kulinarne, Wytrawnie, Zdrowo i Fit, Zupy  /  28 października, 2016
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 38

Tajska zupa dyniowa z kurczakiem

Subskrybuj
Powiadom o
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
24 Komentarze
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Ania
Ania
4 lata temu

Brzmi bardzo,o smacznie, wygląda tez apetycznie i na pewno takie jest

0
Odpowiedz
Ciekawska Magdalena
Ciekawska Magdalena
4 lata temu

Nie wiem jak to się dzieje ale ja nie potrafię zrobić tych kieszonek 🙂

0
Odpowiedz
Koralina
Koralina
5 lata temu

Wczoraj udało mi się jeszcze zjeść to, co zaplanowałam, ale dzisiaj to już koniecznie te kieszonki, lecę do sklepu ?

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
5 lata temu
Odpowiedź do  Koralina

Polecam 🙂

0
Odpowiedz
Joanna
Joanna
5 lata temu

Jeszcze nie próbowałam takiego połączenia, chętnie wypróbuję. 🙂

0
Odpowiedz
Rafał
Rafał
5 lata temu

Super przepis, muszę spróbować

0
Odpowiedz
Beata Punktsiedzenia.pl
Beata Punktsiedzenia.pl
5 lata temu

Bardzo fajny przepis 🙂 Lubię chorizo i tu na pewno też mi zasmakuje 🙂

0
Odpowiedz
Toukie
Toukie
5 lata temu

Kolejny przepis, który idealnie spasuje mojemu narzeczonemu. Czyżby sobotnia kolacja?

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
5 lata temu
Odpowiedź do  Toukie

Czemu nie 🙂

0
Odpowiedz
Koralina
Koralina
5 lata temu

uwielbiam nadziewane mięsa, a ten przepis jest świetny, muszę spróbować!

0
Odpowiedz
Miye's Imaginations
Miye's Imaginations
5 lata temu

Myślę, że taki obiadek kupiłby moją drugą połówkę 🙂

0
Odpowiedz
Katarzyna Krasoń | Pasieka Kulturalna
Katarzyna Krasoń | Pasieka Kulturalna
5 lata temu

O ja Cię, aż mi ślinka cieknie! I akurat szukam pomysłu na obiad 😀

0
Odpowiedz
www.zdrowieiedukacja.pl
www.zdrowieiedukacja.pl
5 lata temu

Takiej opcji nie próbowałam jeszcze. Czas to zmienić 🙂 Mąż będzie zachwycony!

0
Odpowiedz
By Nature
By Nature
5 lata temu

Ale to musi być pyszne!

0
Odpowiedz
ela
ela
7 lata temu

Ja zazwyczaj nadziewam pieczarkami, albo suszonymi pomidorami a chorizo , to dla mnie nowość 😉

0
Odpowiedz
Toksycznakosmetyczka
Toksycznakosmetyczka
7 lata temu

Coś czuję że wypróbuję ten przepis ☺️

0
Odpowiedz
Sylwia z Młoda mama pisze
Sylwia z Młoda mama pisze
7 lata temu

Świetne połączenie.

0
Odpowiedz
paulina
paulina
7 lata temu

wygląda świetnie, nie nadążam próbować tych Twoich przepisów!

0
Odpowiedz
krystynabozenna
krystynabozenna
7 lata temu

Muszę coś podobnego zrobić, bo nie mam chorizo 🙂
Pyszny przepis 🙂

0
Odpowiedz
monika
monika
7 lata temu
Odpowiedź do  krystynabozenna

może salami zamiast chorizo?

0
Odpowiedz
Monicystyka
Monicystyka
7 lata temu

Uwielbiam potrawy z porem! 🙂 Kiedyś zdarzyło mi sie jeść roladki drobiowe z porem i serem żółtym – tez pychota 🙂

0
Odpowiedz
Ewelina
Ewelina
7 lata temu

Wyglądają pysznie 🙂 Bardzo lubię kurczaka i wszelkie nadzienia kieszonkowe, więc myślę, że pojawi się u mnie to danie 🙂

0
Odpowiedz
Książkowe powroty
Książkowe powroty
8 lata temu

Wyglądają cudownie! Oj, coś mi się wydaje, że będę Cię często odwiedzać. Twoje przepisy super wpasowują się w mój gust kulinarny. 😀

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
8 lata temu
Odpowiedź do  Książkowe powroty

Dziękuję i zapraszam 🙂

0
Odpowiedz
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Tagi

  • Boże Narodzenie
  • Ciasta kruche
  • Ciasta ucierane
  • Ciasta z owocami
  • Ciasteczka
  • Ciasto francuskie
  • Cukinia
  • Czosnek niedźwiedzi
  • Dania bezmięsne
  • Dania jednogarnkowe
  • Dania z ryżem
  • Desery
  • Drób
  • Grzyby
  • Jabłka
  • Jajka
  • Jeżyny
  • Kapusta
  • Kokos
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia polska
  • Kuchnia włoska
  • Makarony
  • Maliny
  • Mięso mielone
  • Mleko kokosowe
  • Orzechy
  • Pieczarki
  • Pieczywo
  • Pierogi kluski naleśniki
  • Przetwory z warzyw
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Serniki pieczone
  • Szpinak
  • Torty
  • Truskawki
  • Wielkanoc
  • Wieprzowina
  • Wołowina
  • Zdrowo i Fit
  • Zupy klasyczne
  • Zupy kremy
  • Łosoś
  • Śledzie

Facebook

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • © 2020 Wędrówki po kuchni - Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zdjęć i przepisów bez zgody autorki zabronione.
Używam cookies w celu personalizacji treści, udostępniania funkcji mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu w Internecie. Kliknij Akceptuję aby wyrazić zgodę na korzystanie z powyższych technologii. Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać w ustawieniach Swojej przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych osobowych i cookies znajdują się w Polityka prywatności.
Polityka prywatności i cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT
wpDiscuz
24
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x
()
x
| Odpowiedz