• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Wędrówki po kuchni

Można zjeść byle co, ale nie byle jak zrobione…

MENUMENU
  • PRZEPISY
    • Śniadania
    • Przekąski i przystawki
      • Na ciepło
      • Na zimno
      • Sałatki
      • Wypieki wytrawne
    • Zupy
      • Bezmięsne
      • Klasyczne
      • Kremy
    • Obiady
      • Dania bezmięsne
      • Dania jednogarnkowe
      • Dania mięsne
        • Dania z drobiu
        • Dziczyzna
        • Jagnięcina
        • Mięso mielone
        • Wieprzowina
        • Wołownina
      • Dania z kaszą
      • Dania z makaronem
      • Dania z ryżem
      • Faszerowane
      • Pierogi, kluski, naleśniki
      • Pizza, tarty
      • Ryby i owoce morza
      • Szybkie dania
      • Zapiekanki
    • Dodatki do obiadu
      • Sosy, dipy
      • Surówki i warzywa
    • Wędrówki kulinarne
      • Europejska
        • Kuchnia angielska
        • Kuchnia francuska
        • Kuchnia grecka
        • Kuchnia hiszpańska
        • Kuchnia niemiecka
        • Kuchnia polska
        • Kuchnia ukraińska
        • Kuchnia węgierska
        • Kuchnia włoska
      • Azjatycka
        • Kuchnia arabska
        • Kuchnia azjatycka
        • Kuchnia gruzińska
        • Kuchnia indyjska
        • Kuchnia turecka
      • Amerykańska
        • USA
        • Kuchnia meksykańska
      • Fusion
    • Wypieki
      • Ciasta bez pieczenia
      • Desery
      • Serniki
        • Serniki pieczone
        • Serniki na zimno
      • Wypieki biszkoptowe
        • Ciasta biszkoptowe
        • Ciasta z kremem
        • Torty
      • Wypieki drożdżowe
        • Ciasta drożdżowe
        • Słodkie bułki
      • Wypieki kruche
        • Ciasta kruche
        • Ciasteczka
        • Tarty słodkie
        • Mazurki
      • Wypieki ucierane
        • Babeczki i muffiny
        • Babki
        • Ciasta ucierane
      • Wypieki z owocami i warzywami
        • Ciasta z owocami
        • Ciasta z warzywami
    • Domowa spiżarnia
      • Przetwory z owoców
      • Przetwory z warzyw
    • Napoje i alkohole
      • Alkohole
      • Koktajle i kompoty
      • Nalewki
    • Okazje
      • Boże Narodzenie
      • Grill
      • Halloween
      • Karnawał
      • Wielkanoc
      • Walentynki
    • Swojskie wyroby
      • Mięsa i wędliny
      • Sery
    • Zdrowo i Fit
      • Na słodko
      • Wytrawnie
    • Weekendowa piekarnia
      • Bułki
      • Chleby
  • W KUCHNI
    • ABC kuchni
    • Kulinarne ciekawostki i porady
    • Kuchnie świata
    • Polecane produkty
  • LIFESTYLE
    • Eko lifestyle
    • Sekrety zdrowia
    • Życiem pisane
  • PODRÓŻE
    • Śladami Gry o Tron
    • Moja Irlandia
    • Polska
  • SKLEP KITCHEN.ART
    • Boże Narodzenie
    • Dzień Matki/Ojca
    • Dzień Babci/Dziadka
    • Walentynki
  • AUTORKA
  • KONTAKT I WSPÓŁPRACA
    • Kontakt
    • Osiągnięcia
    • Współpraca
Kuchnia polska, Na zimno, Przepisy, Wielkanoc, Wytrawnie, Zdrowo i Fit  /  6 kwietnia, 2020

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Wędrówki po kuchni
Jajka faszerowane to nieodłączna przekąska kojarząca się ze Świętami Wielkanocnymi. Idealnie sprawdzą się jako preludium niedzielnego śniadania. Można je przygotować na wiele kreatywnych i smacznych sposobów: z tuńczykiem, chrzanem czy awokado. Tym razem zapraszam Was na wspaniałe jajka faszerowane w wersji fit! Z lekkim, kremowym farszem z dodatkiem delikatnego łososia i świeżych, pachnących ziół. Prosta kompozycja smaków, która z pewnością urozmaici każde Wielkanocne śniadanie!
Przygotowanie10 min.
Gotowanie15 min.
Czas całkowity25 min.
Drukuj
4.91 from 11 votes
Porcje: 12
Autor: Wędrówki po kuchni

Składniki

  • 6 jajek
  • 130 g łososia wędzonego na zimno
  • 150 g serka kremowego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka posiekanego, świeżego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • pieprz biały
  • sól

Przygotowanie

  • Jajka zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Ten sposób gotowania jajek zapewni nam idealnie ugotowane jajka na twardo bez szarej otoczki wokół żółtka. Po całkowitym wystudzeniu jajka obieramy. Ostrym nożem kroimy każde jajko na pół i wyjmujemy żółtka.
  • Łososia kroimy w drobną kostkę, możemy również go posiekać. Dodajemy serek kremowy, jogurt naturalny, koperek, szczypiorek oraz pokruszone żółtka. Jedno żółtko zostawiamy do dekoracji. Wszystko razem dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Tak przygotowaną pastą nadziewamy jajka i układamy na talerzu. Dekorujemy pokruszonym żółtkiem.
    Smacznego!

Jeśli wypróbowałaś/eś ten przepis zostaw, proszę komentarz i napisz, czy Ci smakowało. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Przepis możesz również ocenić i dodać zdjęcie przygotowanego dania. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy!

5 1 vote
Article Rating

Tagi

  • Jajka
  • Łosoś
  • Ryby i owoce morza
  • Wielkanoc

Zobacz wpisy

7 faktów na temat dodatków do sushi
Wielkanocne tartaletki „Słodkie jajko”

Podobne wpisy

Tort waniliowo-malinowy
Przepisy, Torty  /  21 sierpnia, 2019
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 78

Tort waniliowo-malinowy

Tort Rafaello
Przepisy, Torty  /  25 października, 2018
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 70

Tort Rafaello

Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową
Przepisy, Torty  /  11 listopada, 2018
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 66

Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową

Subscribe
Powiadom o
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
27 komentarzy
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irena - Hooltaye w podróży
Irena - Hooltaye w podróży
8 miesięcy temu

5 stars
Ja tam jajka mogę jeść, farszu nie chce mi się robić, ale ten zrobię .
Łososia bardzo lubię.
Z czosnkiem niedźwiedzim też jaja zrobię!

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
8 miesięcy temu
Reply to  Irena - Hooltaye w podróży

Ach z czosnkiem niedźwiedzim to rewelacja!

0
Odpowiedz
O Tym Co Ważne
O Tym Co Ważne
9 miesięcy temu

5 stars
Uwielbiam łososia, więc przepis z pewnością wybróbuję 🙂

0
Odpowiedz
Newenglandblog.pl
Newenglandblog.pl
9 miesięcy temu

Ciekawa ta Twoja metoda gotowania jajek, sprawdzę.

0
Odpowiedz
Krystyna Bożenna
Krystyna Bożenna
9 miesięcy temu

5 stars
Muszę ugotować jajka Twoją metodą, będę miała przynajmniej pewność ,że są żółte…

0
Odpowiedz
Joanna
Joanna
9 miesięcy temu

Przepis wygląda bardzo smacznie! Jestem wegetarianką, więc jajko zjem chętnie, w każdej postaci – ale za łososia podziękuję.

0
Odpowiedz
Ola
Ola
9 miesięcy temu

5 stars
Uwielbiam jajka faszerowane i łososia, super pomysł, żeby to połączyć!

0
Odpowiedz
Świat Toli
Świat Toli
9 miesięcy temu

5 stars
Uwielbiam faszerowane jajka i łososia więc dla mnie to wprost idealne połączenie. Na pewno pyszne.

0
Odpowiedz
Aneta
Aneta
9 miesięcy temu

Przepis wydaje się pyszny. W tym roku nie skorzystam, bo nie mam dla kogo zrobić, ale kto wie, może w przyszłym się uda.

0
Odpowiedz
Aleksandra
Aleksandra
9 miesięcy temu

5 stars
Wyglądają smakowicie 🙂 Za łososiem nie przepadam szczególnie, ale w może w takiej wersji by mi odpowiadał.

0
Odpowiedz
Atrakcyjne wakacje z dzieckiem
Atrakcyjne wakacje z dzieckiem
9 miesięcy temu

Jajka lubimy pod każdą postacią, ale z łososiem jeszcze nie jedliśmy.

0
Odpowiedz
Dominika
Dominika
9 miesięcy temu

5 stars
Jajka wyglądają przepysznie.Wesołych świąt 🙂

0
Odpowiedz
Vademecum Mamy
Vademecum Mamy
9 miesięcy temu

Jajka uwielbiam w każdej postaci. Takie faszerowane są w sam raz na świąteczny stół!

0
Odpowiedz
MARLENA H.
MARLENA H.
9 miesięcy temu
Reply to  Vademecum Mamy

5 stars
U nas też bardzo lubimy różne wersje farszów do jajek. Praktycznie co roku sprawdzam inny przepis. 🙂

0
Odpowiedz
Ewelina
Ewelina
9 miesięcy temu

4 stars
Tej wersji faszerowanych jajek nie znałam. Może dlatego, że nie lubię ryb. Unikam ich jak ognia. Muszę napisać, iż te jajka wyglądają smacznie. Osobiście bardzo lubię gdy są faszerowane pieczarkami.

0
Odpowiedz
Candy Pandas
Candy Pandas
9 miesięcy temu

Robiłyśmy kiedyś farsz z makreli wędzonej a tym razem musimy spróbować z łososia 🙂

0
Odpowiedz
Irek Wis
Irek Wis
9 miesięcy temu

Na czasie, Wielkanocno, u mnie jajka w każdej postaci

0
Odpowiedz
Sawka
Sawka
9 miesięcy temu

urocza przekąska – smacznego! wesołych świąt!

0
Odpowiedz
MangoMania
MangoMania
9 miesięcy temu

Takiej wersji jajek nie przygotowywałam, zainspirowałaś mnie,

0
Odpowiedz
Świat Karinki
Świat Karinki
9 miesięcy temu

Z łososiem jeszcze nie jadlam zrobię w te święta.

0
Odpowiedz
Kasia Kowalska
Kasia Kowalska
9 miesięcy temu

5 stars
Też mam w planach zrobić kilka podobnych na święta — będą tylko moje, bo reszta domowników nie przepada za łososiem 😀

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
9 miesięcy temu
Reply to  Kasia Kowalska

Super 🙂 Wszystkie dla Ciebie 🙂

0
Odpowiedz
Ania
Ania
9 miesięcy temu

Wszystko było by super, gdybym znalazła jajka aby kupić, od tygodnia szukam i nigdzie nie ma 🙁

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
9 miesięcy temu
Reply to  Ania

No to mi bardzo przykro 🙁

0
Odpowiedz
MARLENA H.
MARLENA H.
9 miesięcy temu

Robię różne wersje fajek faszerowanych. Te z łososiem robie praktycznie według tego samego przepisu, choć ja wszystkiego daję na oko. 😉

0
Odpowiedz
Koralina
Koralina
9 miesięcy temu

5 stars
myślę, że to będzie u mnie hit, mój mąż się zakocha jak zrobie mu takie jajka 😉

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
9 miesięcy temu
Reply to  Koralina

Polecam, bo są pyszne 🙂

0
Odpowiedz

wedrowkipokuchni

wedrowkipokuchni
Właśnie wyszedł z pieca 😀 Gorący, pachnący i chrupiący 😍 Prawdziwy chleb na zakwasie, składany 4 razy, garowany kilka godzin. #bread #homemadebread #chleb #domowychleb #chlebnazakwasie #jestpysznie #zapachchlebawcałymdomu
Kochani! Dziś mija kolejny rok, kiedy mam przyjem Kochani! Dziś mija kolejny rok, kiedy mam przyjemność karmić Wasze zmysły i podniebienia. Rok trudny, bardzo intensywny, ale także zaskakujący i inspirujący. Wypełniony niezwykłymi smakami, wspaniałymi podróżami i emocjami. Poznałam  wielu wspaniałych, ciekawych i życzliwych osób. Udało mi się zrealizować kilka pomysłów, marzeń i planów. Podjęłam ważną decyzję, dzięki której na nowo złapałam głęboki oddech, zyskując tym motywację i siłę do dalszego działania. Niezmiernie się cieszę, że z każdym dniem jest Was co raz więcej - za co z całego serca Wam bardzo dziękuję. W nadchodzącym Nowym Roku życzę Wam drodzy czytelnicy , nieocenionych inspiracji, spełnienia najskrytszych słodkich marzeń i wielu kulinarnych wrażeń. Niech wielką radość sprawiają Wam wspólne posiłki, nowe smaki i kulinarne wyzwania. Szczęśliwego Nowego Roku !!! Happy New Year !!!
Śledź króluje na polskich stołach od kilkuset Śledź króluje na polskich stołach od kilkuset lat i cieszy się niesłabnącą popularnością. Jest obowiązkowym elementem świąt Bożego Narodzenia, rozmaitych uroczystości i przyjęć, szczególnie tych zakrapianych. Klasyczny śledź po wiejsku jest dla mnie smakiem świąt, jakie pamiętam z dzieciństwa - skromnych, ale ciepłych i magicznych, spędzonych w rodzinnym gronie. Dlatego też nie może zabraknąć ich na świątecznym stole. Są niezwykle proste w przygotowaniu i jakże pyszne! Najlepiej smakują, kiedy wszystkie smaki dokładnie się połączą, więc można je przygotować bez pośpiechu, kilka dni przed świętami. Gorąco Wam polecam! Śledzie po wiejsku https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/sledzie-po-wiejsku/ #śledzie #bozenarodzenie #wigilia #jestpysznie
Wyjątkowy tort dla wyjątkowej osoby! Koniecznie Wyjątkowy tort dla wyjątkowej osoby! Koniecznie ze świeczkami! I choć nie idealny, to przygotowany z miłością, dla najważniejszej osoby w moim życiu. Nie było łatwo, zresztą jak co roku. Zeszłoroczny tort Honda był sporym wyzwaniem i nie sądziłam, że przyjdzie mi się zmierzyć z czymś trudniejszym. Jednak dla tego jednego uśmiechu zdecydowane było warto. Tort zachwyca wyglądem i uwodzi smakiem. Pomiędzy puszystym i delikatnym biszkoptem, solidnie nasączonym alkoholem kryje się nieziemsko pysznym kremem piernikowym na bazie kremu speculaas. Do tego orzeźwiającym kremem malinowym, który świetnie balansuje ze słodyczą kremy piernikowego oraz soczysta żelka malinowa. Nie za słodki, idealny! Tort League of Legends pienikowo-malinowy https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/tort-league-of-legends-pienikowo-malinowy/ #tort #birthdaycakes #rasberry #speculaas #jestpysznie #omnomnom #formyson #leagueoflegends
Zobacz więcej... Obserwuj na Instagram

Tagi

  • Babki
  • Boże Narodzenie
  • Ciasta biszkoptowe
  • Ciasta kruche
  • Ciasta ucierane
  • Ciasta z owocami
  • Ciasteczka
  • Ciasto francuskie
  • Cukinia
  • Czosnek niedźwiedzi
  • Dania bezmięsne
  • Dania jednogarnkowe
  • Dania z ryżem
  • Desery
  • Drób
  • Jajka
  • Jeżyny
  • Kapusta
  • Kokos
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia polska
  • Kuchnia włoska
  • Makarony
  • Maliny
  • Mięso mielone
  • Mleko kokosowe
  • Orzechy
  • Pieczarki
  • Pieczywo
  • Pierogi kluski naleśniki
  • Przetwory z warzyw
  • Rabarbar
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Serniki na zimno
  • Serniki pieczone
  • Szpinak
  • Torty
  • Truskawki
  • Wielkanoc
  • Wieprzowina
  • Wołowina
  • Zdrowo i Fit
  • Zupy klasyczne
  • Zupy kremy

Archiwum

  • LIFESTYLE
  • ABC kuchni
  • Podróże
  • Autorka
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności i cookies
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • © 2020 Wędrówki po kuchni - Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zdjęć i przepisów bez zgody autora zabronione.
Używam cookies w celu personalizacji treści, udostępniania funkcji mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu w Internecie. Kliknij Akceptuję aby wyrazić zgodę na korzystanie z powyższych technologii. Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać w ustawieniach Swojej przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych osobowych i cookies znajdują się w Polityka prywatności.
Polityka prywatności i cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

wpDiscuz
27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
| Reply