Wędrówki po kuchni

Można zjeść byle co, ale nie byle jak zrobione…

MENUMENU
  • PRZEPISY
    • Śniadania
    • Przekąski i przystawki
      • Na ciepło
      • Na zimno
      • Sałatki
      • Wypieki wytrawne
    • Zupy
      • Bezmięsne
      • Klasyczne
      • Kremy
    • Dodatki do obiadu
      • Sosy, dipy
      • Surówki i warzywa
    • Obiady
      • Dania bezmięsne
      • Dania jednogarnkowe
      • Dania mięsne
        • Dania z drobiu
        • Dziczyzna
        • Jagnięcina
        • Mięso mielone
        • Wieprzowina
        • Wołownina
      • Dania z kaszą
      • Dania z makaronem
      • Dania z ryżem
      • Faszerowane
      • Pierogi, kluski, naleśniki, placuszki
      • Pizza, tarty
      • Ryby i owoce morza
      • Szybkie dania
      • Zapiekanki
    • Przepisy z airfryer
      • Na słodko
      • Wytrawnie
    • Kuchnia dla najmłodszych
    • Kuchnia fusion
    • Ponadczasowe przepisy
    • Wędrówki kulinarne
      • Europejska
        • Kuchnia angielska
        • Kuchnia francuska
        • Kuchnia grecka
        • Kuchnia hiszpańska
        • Kuchnia niemiecka
        • Kuchnia polska
        • Kuchnia rosyjska
        • Kuchnia ukraińska
        • Kuchnia węgierska
        • Kuchnia włoska
      • Azjatycka
        • Kuchnia arabska
        • Kuchnia azjatycka
        • Kuchnia gruzińska
        • Kuchnia indyjska
        • Kuchnia turecka
      • Amerykańska
        • Kuchnia meksykańska
        • Kuchnia południowoamerykańska
        • USA
    • Wypieki
      • Ciasta
      • Ciasteczka
      • Desery
      • Serniki
        • Serniki pieczone
        • Serniki na zimno
      • Torty
    • Domowa spiżarnia
      • Przetwory z owoców
      • Przetwory z warzyw
      • Grzyby
    • Napoje i alkohole
      • Alkohole
      • Nalewki
      • Koktajle, kawy, kompoty
    • Okazje
      • Boże Narodzenie
      • Grill
      • Halloween
      • Karnawał
      • Wielkanoc
      • Walentynki
    • Swojskie wyroby
      • Mięsa i wędliny
      • Sery
      • Pozostałe
    • Zdrowo i Fit
      • Na słodko
      • Wytrawnie
    • Weekendowa piekarnia
      • Bułki
      • Chleby
  • W KUCHNI
    • ABC kuchni
    • Kulinarne ciekawostki i porady
    • Kuchnie świata
    • Polecane produkty
  • LIFESTYLE
    • Eko lifestyle
    • Sekrety zdrowia
    • Życiem pisane
  • PODRÓŻE
    • Śladami Gry o Tron
    • Moja Irlandia
    • Na tropie smaków
    • Niezbędnik podróżnika
  • AUTORKA
  • KONTAKT I WSPÓŁPRACA
    • Kontakt
    • Osiągnięcia
    • Współpraca
Karnawał, Na zimno, Okazje, Przekąski i przystawki, Przepisy  /  25 grudnia, 2024

Krakersy z kremowym nadzieniem łososiowym

Wędrówki po kuchni
Mam dziś dla Was przepis na fantastyczną przekąskę w stylu finger food – idealną na jeden kęs i doskonałą do pochrupania przy kieliszku wina. Małe, ale pełne smaku krakersy, przełożone kremowym serkiem z łososiem i otulone chrupiącymi orzechami, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu przekąska świetnie wpisuje się w klimat kameralnych spotkań, imprez czy wieczorów z przyjaciółmi. Smacznego chrupania!
Przygotowanie15 min., min.
Czas całkowity15 min., min.
Drukuj
Porcje: 15
Author: Wędrówki po kuchni

Składniki

  • 30 małych, okrągłych krakersów
  • 200 g serka kremowego *
  • 70 g łososia wędzonego na zimno
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • pieprz biały
  • sól

Dodatkowo

  • 20 g orzechów laskowych **

Przygotowanie

  • Łososia drobno siekamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy serek, świeży koperek, pieprz biały oraz opcjonalnie sól. Należy pamiętać, że krakersy, jak i łosoś są już słone, więc dodatkowa porcja soli może okazać się zbędna. Całość mieszamy i dobrze rozgniatamy widelcem, aby kawałki łososia były jak najmniejsze.
  • Tak przygotowanym nadzieniem przekładamy krakersy. Na krakersa wykładamy sporą łyżeczkę nadzienia, przykrywamy drugim krakersem i dociskamy, aby masa wypełniła przestrzeń pomiędzy krakersami. Nadmiar masy zbieramy łyżeczką. Przełożone krakersy obtaczamy w posiekanych orzechach. Przed podaniem chłodzimy w lodówce około pół godziny.
    Smacznego!

Odnośniki

  • Smacznego!
    * serek typu Philadelphia
    ** krakersy można obtoczyć w mieszance orzechów, sezamie lub innych nasionach

Jeśli wypróbowałaś/eś ten przepis zostaw, proszę komentarz i napisz, czy Ci smakowało. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Przepis możesz również ocenić i dodać zdjęcie przygotowanego dania. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy.

5 1 głos
Ocena artykułu

Tagi

  • Łosoś

Nawigacja wpisu

Korzyści z zakupu yerba mate w sprzedaży hurtowej dla kawiarni i sklepów z herbatą
Przepalanka rosyjska

Podobne wpisy

Łosoś z maślanym sosem cytrynowym i szparagami
Obiady, Przepisy, Ryby i owoce morza, Szybkie dania, Wytrawnie, Zdrowo i Fit  /  13 czerwca, 2020
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 47

Łosoś z maślanym sosem cytrynowym i szparagami

Makaron z łososiem w sosie cytrynowym z czosnkiem niedźwiedzim
Dania z makaronem, Fusion, Obiady, Przepisy, Ryby i owoce morza, Szybkie dania, Wędrówki kulinarne  /  12 kwietnia, 2021
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 45

Makaron z łososiem w sosie cytrynowym z czosnkiem niedźwiedzim

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit
Kuchnia polska, Na zimno, Okazje, Przekąski i przystawki, Przepisy, Wielkanoc, Wytrawnie, Zdrowo i Fit  /  6 kwietnia, 2020
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 35

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Subskrybuj
Powiadom o
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
17 Komentarze
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Angela
Angela
9 miesiące temu

Fajny i prosty pomysł na przekąskę. Będę musiała ją spróbować w najbliższym czasie.

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
9 miesiące temu
Odpowiedź do  Angela

Gorąco polecam!

0
Odpowiedz
Anszpi
Anszpi
9 miesiące temu

Jak fajnie to wygląda, idealne na przekąskę do ogrodowej imprezy

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
27 dni temu
Odpowiedź do  Anszpi

Dziękuję

0
Odpowiedz
Gosia B
Gosia B
9 miesiące temu

Na przekąskę, mały głód, w towarzystwie dobrego serialu-połączenie idealne.

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
27 dni temu
Odpowiedź do  Gosia B

Tak, to wielozadaniowa przekąska 🙂

0
Odpowiedz
ania
ania
9 miesiące temu

Świetny pomysł na przekąskę, zapisuję sobie 😀

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
27 dni temu
Odpowiedź do  ania

🙂

0
Odpowiedz
Anna
Anna
10 miesiące temu

Lubię takie przekąski z pastą jajeczną i szynką.

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
10 miesiące temu
Odpowiedź do  Anna

Nadzienie mozna zrobić przeróżne 🙂

0
Odpowiedz
Anna
Anna
9 miesiące temu
Odpowiedź do  Wędrówki po kuchni

Tak. Często robię kilka różnych farszów. Takie urozmaicenie dobrze się sprawdza na talerzu przekąskowym.

0
Odpowiedz
Miye
Miye
10 miesiące temu

Bardzo fajny pomysł na przystawkę!

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
10 miesiące temu
Odpowiedź do  Miye

Dziękuję

0
Odpowiedz
Małgorzata W
Małgorzata W
10 miesiące temu

Super pomysł na małą przystawkę. Takie przekąski wyglądają bardzo efektownie, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut.

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
10 miesiące temu
Odpowiedź do  Małgorzata W

Potwierdzam 🙂

0
Odpowiedz
Margaretkaw
Margaretkaw
10 miesiące temu
Odpowiedź do  Wędrówki po kuchni

Z podobnego zestawu składników robię roladki, tylko zamiast krakersów wykorzystuję tortille. Na pewno zrobię niedługo z Twojego przepisu 🙂

0
Odpowiedz
Miye
Miye
10 miesiące temu
Odpowiedź do  Małgorzata W

I goście je lubią 🙂 Często znacznie bardziej od tych tradycyjnych.

0
Odpowiedz
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Tagi

  • Boże Narodzenie
  • Ciasta kruche
  • Ciasta ucierane
  • Ciasta z owocami
  • Ciasteczka
  • Ciasto francuskie
  • Cukinia
  • Czosnek niedźwiedzi
  • Dania bezmięsne
  • Dania jednogarnkowe
  • Dania z ryżem
  • Desery
  • Drób
  • Grzyby
  • Jabłka
  • Jajka
  • Jeżyny
  • Kapusta
  • Kokos
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia polska
  • Kuchnia włoska
  • Makarony
  • Maliny
  • Mięso mielone
  • Mleko kokosowe
  • Orzechy
  • Pieczarki
  • Pieczywo
  • Pierogi kluski naleśniki
  • Przetwory z warzyw
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Serniki pieczone
  • Szpinak
  • Torty
  • Truskawki
  • Wielkanoc
  • Wieprzowina
  • Wołowina
  • Zdrowo i Fit
  • Zupy klasyczne
  • Zupy kremy
  • Łosoś
  • Śliwki

Facebook

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • © 2020 Wędrówki po kuchni - Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zdjęć i przepisów bez zgody autorki zabronione.
Używam cookies w celu personalizacji treści, udostępniania funkcji mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu w Internecie. Kliknij Akceptuję aby wyrazić zgodę na korzystanie z powyższych technologii. Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać w ustawieniach Swojej przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych osobowych i cookies znajdują się w Polityka prywatności.
Polityka prywatności i cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT
wpDiscuz
17
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x
()
x
| Odpowiedz