• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Wędrówki po kuchni

Można zjeść byle co, ale nie byle jak zrobione…

MENUMENU
  • PRZEPISY
    • Śniadania
    • Przekąski i przystawki
      • Na ciepło
      • Na zimno
      • Sałatki
      • Wypieki wytrawne
    • Zupy
      • Bezmięsne
      • Klasyczne
      • Kremy
    • Obiady
      • Dania bezmięsne
      • Dania jednogarnkowe
      • Dania mięsne
        • Dania z drobiu
        • Dziczyzna
        • Jagnięcina
        • Mięso mielone
        • Wieprzowina
        • Wołownina
      • Dania z kaszą
      • Dania z makaronem
      • Dania z ryżem
      • Faszerowane
      • Pierogi, kluski, naleśniki
      • Pizza, tarty
      • Ryby i owoce morza
      • Szybkie dania
      • Zapiekanki
    • Dodatki do obiadu
      • Sosy, dipy
      • Surówki i warzywa
    • Wędrówki kulinarne
      • Europejska
        • Kuchnia angielska
        • Kuchnia francuska
        • Kuchnia grecka
        • Kuchnia hiszpańska
        • Kuchnia niemiecka
        • Kuchnia polska
        • Kuchnia ukraińska
        • Kuchnia węgierska
        • Kuchnia włoska
      • Azjatycka
        • Kuchnia arabska
        • Kuchnia azjatycka
        • Kuchnia gruzińska
        • Kuchnia indyjska
        • Kuchnia turecka
      • Amerykańska
        • USA
        • Kuchnia meksykańska
      • Fusion
    • Wypieki
      • Ciasta bez pieczenia
      • Desery
      • Serniki
        • Serniki pieczone
        • Serniki na zimno
      • Wypieki biszkoptowe
        • Ciasta biszkoptowe
        • Ciasta z kremem
        • Torty
      • Wypieki drożdżowe
        • Ciasta drożdżowe
        • Słodkie bułki
      • Wypieki kruche
        • Ciasta kruche
        • Ciasteczka
        • Tarty słodkie
        • Mazurki
      • Wypieki ucierane
        • Babeczki i muffiny
        • Babki
        • Ciasta ucierane
      • Wypieki z owocami i warzywami
        • Ciasta z owocami
        • Ciasta z warzywami
    • Domowa spiżarnia
      • Przetwory z owoców
      • Przetwory z warzyw
    • Napoje i alkohole
      • Alkohole
      • Koktajle i kompoty
      • Nalewki
    • Okazje
      • Boże Narodzenie
      • Grill
      • Halloween
      • Karnawał
      • Wielkanoc
      • Walentynki
    • Swojskie wyroby
      • Mięsa i wędliny
      • Sery
    • Zdrowo i Fit
      • Na słodko
      • Wytrawnie
    • Weekendowa piekarnia
      • Bułki
      • Chleby
  • W KUCHNI
    • ABC kuchni
    • Kulinarne ciekawostki i porady
    • Kuchnie świata
    • Polecane produkty
  • LIFESTYLE
    • Eko lifestyle
    • Sekrety zdrowia
    • Życiem pisane
  • PODRÓŻE
    • Śladami Gry o Tron
    • Moja Irlandia
    • Polska
  • SKLEP KITCHEN.ART
    • Boże Narodzenie
    • Dzień Matki/Ojca
    • Dzień Babci/Dziadka
    • Walentynki
  • AUTORKA
  • KONTAKT I WSPÓŁPRACA
    • Kontakt
    • Osiągnięcia
    • Współpraca
Okazje, Przepisy, Śniadania, Wielkanoc  /  20 marca, 2019

Pasta jajeczna z awokado i czosnkiem niedźwiedzim

Wędrówki po kuchni
Śniadanie jest jednym z najważniejszych posiłków, gdyż pozwala dobrze i w pełni zdrowia rozpocząć dzień. Jajka na śniadanie to jedna z najlepszych opcji. Omlet, jajecznica, jajka sadzone mogą się znudzić. Świetną alternatywą może być pasta jajeczna. Wystarczy kilka jajek, trochę wyobraźni i śniadanie gotowe! Zapraszam Was na moją wersję pasty jajecznej z awokado i świeżym, aromatycznym czosnkiem niedźwiedzim.
Przygotowanie10 min.
Gotowanie10 min.
Czas całkowity20 min.
Drukuj
Porcje: 4
Autor: Małgorzata Hert

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 dojrzałe awokado
  • 35 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • pieprz czarny
  • sól

Przygotowanie

  • Jajka zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Ten sposób gotowania jajek, zapewni nam idealnie ugotowane jajka na twardo bez szarej otoczki wokół żółtka.
  • Po wystudzeniu jajka obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Liście czosnku niedźwiedziego drobno kroimy, a szczypiorek siekamy. Dodajemy do pokrojonych jajek. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i skórę. Kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do małej miski. Dodajemy sok z cytryny i delikatnie mieszamy. Awokado bez soku dodajemy do jajek.
  • Majonez doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i łączymy ze wszystkimi składnikami . Delikatnie mieszamy, aby składniki połączyły się ze sobą. Smacznego!

Jeśli wypróbowałaś/eś ten przepis zostaw, proszę komentarz i napisz, czy Ci smakowało. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Przepis możesz również ocenić i dodać zdjęcie przygotowanego dania. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy!

5 1 vote
Article Rating

Tagi

  • Awokado
  • Czosnek niedźwiedzi
  • Jajka
  • Wielkanoc

Zobacz wpisy

Grillowane kotlety drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim i serem halloumi
Sałatka meksykańska z makaronem

Podobne wpisy

Tort waniliowo-malinowy
Przepisy, Torty  /  21 sierpnia, 2019
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 78

Tort waniliowo-malinowy

Tort Rafaello
Przepisy, Torty  /  25 października, 2018
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 70

Tort Rafaello

Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową
Przepisy, Torty  /  11 listopada, 2018
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 66

Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową

Subscribe
Powiadom o
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
25 komentarzy
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karolina / Nasze Bąbelkowo
Karolina / Nasze Bąbelkowo
1 rok temu

Takie pasty to świetne urozmaicenie śniadań – a jajko jest zawsze bardzo sycące i smaczne, więc chętnie się skuszę 🙂

0
Odpowiedz
Monika Kilijańska
Monika Kilijańska
1 rok temu

Ciekawe połączenie smaków. Muszę je wypróbować, bo uwielbiam pasty jajeczne.

0
Odpowiedz
Anna
Anna
1 rok temu

Dla mnie super, ale jednak bez czosnku. 🙂

0
Odpowiedz
Agnieszka Ciemińska
Agnieszka Ciemińska
1 rok temu

Jesli jest czosnek to jest to zapewne mój smak,

0
Odpowiedz
ada
ada
1 rok temu

Awokado i jajo to fajne połaczenie, zatem i ta pasta pewnie smakuje ;))) a wypropbuje i dzięki 🙂

0
Odpowiedz
Kasia
Kasia
1 rok temu

Hmmm! Czosnek niedźwiedzi potrafi zdziałać cuda! Uwielbiam!!

0
Odpowiedz
Roksana www.kopanina.pl
Roksana www.kopanina.pl
1 rok temu

Pasty jajeczne uwielbiam 🙂 A czosnku niedźwiedziego nadal jeszcze nie udało mi się znaleźć. Dajesz tyle inspiracji, że ciekawa jestem czy można gdzieś np kupić świeży.

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Roksana www.kopanina.pl

W sezonie widziałam na allegro 🙂

0
Odpowiedz
Sylwia R
Sylwia R
1 rok temu

Jak ja bym zjadła kanapeczki z taką pastą ❤️ uwielbiam awokado i pasty z nim więc i pomysł dla mnie genialny! ❤️

0
Odpowiedz
Aleksandra
Aleksandra
1 rok temu

Nie robiłam nigdy pasty jajecznej z awokado 🙂 Rodzince się spodoba.

0
Odpowiedz
pożeram strony
pożeram strony
1 rok temu

Jajko i awokado? Chętnie wypróbuję to połączenie

0
Odpowiedz
Aga
Aga
1 rok temu

Super ja lubię pastę jajejczną?????lecz ominę awocado bo nie lubię

0
Odpowiedz
immoral
immoral
1 rok temu

Bardzo lubię charakterystyczny posmak czosnku niedźwiedziego 🙂

0
Odpowiedz
Dominika D.
Dominika D.
1 rok temu

Wygląda naprawdę smakowicie!
Będę musiała kiedyś wypróbować ten przepis.

0
Odpowiedz
Świat Toli
Świat Toli
1 rok temu

Bardzo lubię pasty jajeczne, ciekawa jestem jak smakuje z avokado.

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Świat Toli

Zachęcam do spróbowania, jest pyszna 🙂

0
Odpowiedz
Honorata
Honorata
1 rok temu

Skąd wziąć liście czosnku niedźwiedziego?

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Honorata

Czosnek niedźwiedzi rośnie w lasach. W PL jest pod częściową ochroną 🙂

0
Odpowiedz
Irena-Hooltayewpodrozy
Irena-Hooltayewpodrozy
1 rok temu

W tym przepisie jest wszystko,co lubię!
Po takim śniadaniu chce sie życ-)
Świetne składniki, zmałpuję od Ciebie Kusicielko-))))
Pozdrawiam!

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Irena-Hooltayewpodrozy

A proszę i życzę smacznego 🙂

0
Odpowiedz
Anszpi
Anszpi
1 rok temu

Nie przepadam za smakiem avocado i raczej nie dla mnie taka pasta

0
Odpowiedz
Aneta
Aneta
1 rok temu

Pyszna kompozycja. Cos dla mnie.

0
Odpowiedz
ladymamma.pl
ladymamma.pl
1 rok temu

Uwielbiam takie ekspresowe, pyszne posiłki! <3

0
Odpowiedz
Joanna
Joanna
1 rok temu

Wygląda smacznie, wybróbuję! 🙂

0
Odpowiedz
Marta
Marta
1 rok temu

Zgadza się, jajka na śniadanie są świetnym wyborem! Ze swej strony również mogę polecić połączenie jajek z awokado. Pyszne i wartościowe 🙂

0
Odpowiedz

wedrowkipokuchni

wedrowkipokuchni
Właśnie wyszedł z pieca 😀 Gorący, pachnący i chrupiący 😍 Prawdziwy chleb na zakwasie, składany 4 razy, garowany kilka godzin. #bread #homemadebread #chleb #domowychleb #chlebnazakwasie #jestpysznie #zapachchlebawcałymdomu
Kochani! Dziś mija kolejny rok, kiedy mam przyjem Kochani! Dziś mija kolejny rok, kiedy mam przyjemność karmić Wasze zmysły i podniebienia. Rok trudny, bardzo intensywny, ale także zaskakujący i inspirujący. Wypełniony niezwykłymi smakami, wspaniałymi podróżami i emocjami. Poznałam  wielu wspaniałych, ciekawych i życzliwych osób. Udało mi się zrealizować kilka pomysłów, marzeń i planów. Podjęłam ważną decyzję, dzięki której na nowo złapałam głęboki oddech, zyskując tym motywację i siłę do dalszego działania. Niezmiernie się cieszę, że z każdym dniem jest Was co raz więcej - za co z całego serca Wam bardzo dziękuję. W nadchodzącym Nowym Roku życzę Wam drodzy czytelnicy , nieocenionych inspiracji, spełnienia najskrytszych słodkich marzeń i wielu kulinarnych wrażeń. Niech wielką radość sprawiają Wam wspólne posiłki, nowe smaki i kulinarne wyzwania. Szczęśliwego Nowego Roku !!! Happy New Year !!!
Śledź króluje na polskich stołach od kilkuset Śledź króluje na polskich stołach od kilkuset lat i cieszy się niesłabnącą popularnością. Jest obowiązkowym elementem świąt Bożego Narodzenia, rozmaitych uroczystości i przyjęć, szczególnie tych zakrapianych. Klasyczny śledź po wiejsku jest dla mnie smakiem świąt, jakie pamiętam z dzieciństwa - skromnych, ale ciepłych i magicznych, spędzonych w rodzinnym gronie. Dlatego też nie może zabraknąć ich na świątecznym stole. Są niezwykle proste w przygotowaniu i jakże pyszne! Najlepiej smakują, kiedy wszystkie smaki dokładnie się połączą, więc można je przygotować bez pośpiechu, kilka dni przed świętami. Gorąco Wam polecam! Śledzie po wiejsku https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/sledzie-po-wiejsku/ #śledzie #bozenarodzenie #wigilia #jestpysznie
Wyjątkowy tort dla wyjątkowej osoby! Koniecznie Wyjątkowy tort dla wyjątkowej osoby! Koniecznie ze świeczkami! I choć nie idealny, to przygotowany z miłością, dla najważniejszej osoby w moim życiu. Nie było łatwo, zresztą jak co roku. Zeszłoroczny tort Honda był sporym wyzwaniem i nie sądziłam, że przyjdzie mi się zmierzyć z czymś trudniejszym. Jednak dla tego jednego uśmiechu zdecydowane było warto. Tort zachwyca wyglądem i uwodzi smakiem. Pomiędzy puszystym i delikatnym biszkoptem, solidnie nasączonym alkoholem kryje się nieziemsko pysznym kremem piernikowym na bazie kremu speculaas. Do tego orzeźwiającym kremem malinowym, który świetnie balansuje ze słodyczą kremy piernikowego oraz soczysta żelka malinowa. Nie za słodki, idealny! Tort League of Legends pienikowo-malinowy https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/tort-league-of-legends-pienikowo-malinowy/ #tort #birthdaycakes #rasberry #speculaas #jestpysznie #omnomnom #formyson #leagueoflegends
Zobacz więcej... Obserwuj na Instagram

Tagi

  • Babki
  • Boże Narodzenie
  • Ciasta biszkoptowe
  • Ciasta kruche
  • Ciasta ucierane
  • Ciasta z owocami
  • Ciasteczka
  • Ciasto francuskie
  • Cukinia
  • Czosnek niedźwiedzi
  • Dania bezmięsne
  • Dania jednogarnkowe
  • Dania z ryżem
  • Desery
  • Drób
  • Jajka
  • Jeżyny
  • Kapusta
  • Kokos
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia polska
  • Kuchnia włoska
  • Makarony
  • Maliny
  • Mięso mielone
  • Mleko kokosowe
  • Orzechy
  • Pieczarki
  • Pieczywo
  • Pierogi kluski naleśniki
  • Przetwory z warzyw
  • Rabarbar
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Serniki na zimno
  • Serniki pieczone
  • Szpinak
  • Torty
  • Truskawki
  • Wielkanoc
  • Wieprzowina
  • Wołowina
  • Zdrowo i Fit
  • Zupy klasyczne
  • Zupy kremy

Archiwum

  • LIFESTYLE
  • ABC kuchni
  • Podróże
  • Autorka
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności i cookies
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • © 2020 Wędrówki po kuchni - Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zdjęć i przepisów bez zgody autora zabronione.
Używam cookies w celu personalizacji treści, udostępniania funkcji mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu w Internecie. Kliknij Akceptuję aby wyrazić zgodę na korzystanie z powyższych technologii. Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać w ustawieniach Swojej przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych osobowych i cookies znajdują się w Polityka prywatności.
Polityka prywatności i cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

wpDiscuz
25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
| Reply