Gęsta, aromatyczna, czarna pasta o oszałamiającym zapachu. Swój intensywny smak zawdzięcza australijskiej wanilii. Zawiera aż 47% skoncentrowanego ekstraktu wanilii z ziarnami laski wanilii będącymi źródłem najintensywniejszego aromatu wanilii.
Jeden słoiczek odpowiada całemu pękowi lasek wanilii, których ziarenka zostały w nim zamknięte. Pasta jest bardzo mocna i wydajna. Świetnie nadaje się nie tylko do ciast, ale również znakomicie nadaje smak i aromat kremów, mas cukierniczych, lodów, herbat, kaw, deserów, a także drinków. Jedna płaska łyżeczka odpowiada jednej całej lasce wanilii.
Zalety pasty waniliowej
- wytwarzana tradycyjnymi metodami, importowana z Australi
- składniki z certyfikowanych upraw organicznych
- bez glutenu
- bez GMO
- odporna na wysokie temperatury
- bez barwników, konserwantów i aromatów
Skład: Syrop inwertowany (fruktoza, glukoza), ekstrakt wanilii, naturalny aromat waniliowy, błonnik roślinny (polidekstroza), cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, woda, ziarna wanilii.
W Polsce pasta jest dostępna w sklepach internetowych.