• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Wędrówki po kuchni

Można zjeść byle co, ale nie byle jak zrobione…

MENUMENU
  • PRZEPISY
    • Śniadania
    • Przekąski i przystawki
      • Na ciepło
      • Na zimno
      • Sałatki
      • Wypieki wytrawne
    • Zupy
      • Bezmięsne
      • Klasyczne
      • Kremy
    • Obiady
      • Dania bezmięsne
      • Dania jednogarnkowe
      • Dania mięsne
        • Dania z drobiu
        • Dziczyzna
        • Jagnięcina
        • Mięso mielone
        • Wieprzowina
        • Wołownina
      • Dania z kaszą
      • Dania z makaronem
      • Dania z ryżem
      • Szybkie dania
      • Faszerowane
      • Pierogi, kluski, naleśniki
      • Pizza, tarty
      • Ryby i owoce morza
      • Zapiekanki
    • Dodatki do obiadu
      • Sosy, dipy
      • Surówki i warzywa
    • Wędrówki kulinarne
      • Europejska
        • Kuchnia angielska
        • Kuchnia francuska
        • Kuchnia grecka
        • Kuchnia hiszpańska
        • Kuchnia niemiecka
        • Kuchnia polska
        • Kuchnia ukraińska
        • Kuchnia węgierska
        • Kuchnia włoska
      • Azjatycka
        • Kuchnia arabska
        • Kuchnia azjatycka
        • Kuchnia gruzińska
        • Kuchnia indyjska
        • Kuchnia turecka
      • Amerykańska
        • USA
        • Kuchnia meksykańska
      • Fusion
    • Wypieki
      • Ciasta bez pieczenia
      • Desery
      • Serniki
        • Serniki pieczone
        • Serniki na zimno
      • Wypieki biszkoptowe
        • Ciasta biszkoptowe
        • Ciasta z kremem
        • Torty
      • Wypieki drożdżowe
        • Ciasta drożdżowe
        • Słodkie bułki
      • Wypieki kruche
        • Ciasta kruche
        • Ciasteczka
        • Tarty słodkie
        • Mazurki
      • Wypieki ucierane
        • Babeczki i muffiny
        • Babki
        • Ciasta ucierane
      • Wypieki z owocami i warzywami
        • Ciasta z owocami
        • Ciasta z warzywami
    • Domowa spiżarnia
      • Przetwory z owoców
      • Przetwory z warzyw
    • Napoje i alkohole
      • Alkohole
      • Koktajle i kompoty
      • Nalewki
    • Okazje
      • Boże Narodzenie
      • Grill
      • Halloween
      • Karnawał
      • Wielkanoc
      • Walentynki
    • Swojskie wyroby
      • Mięsa i wędliny
      • Sery
    • Zdrowo i Fit
      • Na słodko
      • Wytrawnie
    • Weekendowa piekarnia
      • Bułki
      • Chleby
  • W KUCHNI
    • ABC kuchni
    • Kulinarne ciekawostki i porady
    • Kuchnie świata
    • Polecane produkty
  • LIFESTYLE
    • Eko lifestyle
    • Sekrety zdrowia
    • Życiem pisane
  • PODRÓŻE
    • Śladami Gry o Tron
    • Moja Irlandia
    • Polska
  • SKLEP KITCHEN.ART
    • Boże Narodzenie
    • Dzień Matki/Ojca
    • Dzień Babci/Dziadka
    • Walentynki
  • AUTORKA
  • KONTAKT I WSPÓŁPRACA
    • Kontakt
    • Osiągnięcia
    • Współpraca
Boże Narodzenie, Mięsa i wędliny, Przepisy, Wielkanoc  /  10 kwietnia, 2015

Pasztet drobiowy

Wędrówki po kuchni
Domowy pasztet to dla mnie jedno z tych cudownie pachnących wspomnień z dzieciństwa, które człowiek ma ochotę przechować na całe życie. To niezwykle smaczne wspomnienie zawdzięczam mamie, która robi najlepszy pasztet na świecie: z dodatkiem królika i aromatycznych przypraw. I choć mój pasztet nie zawiera królika, zapewniam Was, że jest równie pyszny- klasyczny, prawdziwy, pachnący o idealnej konsystencji i wspaniałym smaku. W towarzystwie konfitury z czerwonej cebuli jest obowiązkową pozycją na naszym świątecznym stole. Jeśli więc marzycie o własnym, pachnącym pasztecie zachęcam Was do przygotowania go już dziś. To naprawdę nie takie trudne, spróbujcie!
Przygotowanie45 min.
Gotowanie1 godz. 10 min.
Czas całkowity1 godz. 55 min.
Drukuj
5 from 2 votes
Autor: Małgorzata Hert

Składniki

  • 1½ kg gotowanego mięsa drobiowego*
  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 500 g pieczarek
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 120 g masła **
  • 1 marchew
  • ½ selera
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • 1 łyżka majeranku
  • 1-2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego

Dodatkowo

  • oliwa
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy, zalewamy bulionem i gotujemy do momentu, aż będą miękkie. Wyjmujemy z bulionu i odstawiamy do wystudzenia. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i smażymy na rozgrzanej oliwie, aż delikatnie się zrumieni. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę i podsmażamy na średnim ogniu. W międzyczasie dodajemy czosnek i jeszcze chwilkę smażymy. Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na oliwie. Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostudzenia. Cebulka powinna się lekko zeszklić.
  • Mięso, wątróbkę, cebulkę, pieczarki i warzywa mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy roztopione masło, jajka, wszystkie przyprawy i mieszamy do połączenia się składników. Pamiętajmy, że pasztet musi być dosyć intensywnie przyprawiony, gdyż zimny smakuje znacznie łagodniej.
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia najpierw wzdłuż, a potem w poprzek. Masę wykładamy do foremki i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200′C. Pieczemy około 70 minut w zależności od wielkości formy do pieczenia. Upieczony pasztet wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Najlepiej pasztet schłodzić przez 12 godzin w lodówce.

Odnośniki

  • *użyłam mięsa z kurczaka, indyka, kaczki (razem ze skórą). Świetnie sprawdzi się mięso z rosołu
  • ** jeśli dodacie sporo tłustego mięsa, skór nie ma wtedy potrzeby dodawania masła

Uwagi dodatkowe

  • pasztet świetnie smakuje z konfiturą z czerwonej cebuli. Idealnym dodatkiem jest również ogórek kwaszony czy konfitura z żurawiny
  • pasztet można nadziewać suszoną śliwką lub morelą

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj koniecznie przepisu na Pasztet z jelenia

2.8 5 votes
Article Rating

Tagi

  • Boże Narodzenie
  • Wielkanoc

Zobacz wpisy

Babka kawowa
Słodki sos chili

Podobne wpisy

Tort waniliowo-malinowy
Przepisy, Torty  /  21 sierpnia, 2019
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 78

Tort waniliowo-malinowy

Tort Rafaello
Przepisy, Torty  /  25 października, 2018
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 68

Tort Rafaello

Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową
Przepisy, Torty  /  11 listopada, 2018
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 62

Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową

Subscribe
Powiadom o
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
48 komentarzy
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją
1 miesiąc temu

5 stars
Wygląda bardzo apetycznie, nie jest suchy, co najważniejsze. Dziękuję za inspiracje Gosiu ❤️

0
Odpowiedz
Paulina
Paulina
9 miesięcy temu

Nigdy nie robiłam swojego pasztety, ale ten przepis brzmi naprawdę przepysznie. Czy można zblendować mięso zamist je mielić w maszynce?

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
8 miesięcy temu
Reply to  Paulina

Mnie taka konsystencja niestety nie odpowiada, więc bym się nie odważyła 🙂

0
Odpowiedz
Renata
Renata
9 miesięcy temu

Dziekuje za przepis, zrobilam wlasnie sie piecze .

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
9 miesięcy temu
Reply to  Renata

Super 🙂 Jak będzie możliwość, to proszę o przesłanie zdjęcia na fun page lub na adres wedrowkipokuchni@o2.pl, dodam go do galerii 🙂 Pozdrawiam

0
Odpowiedz
Ewelina
Ewelina
1 rok temu

Aż mam ochotę wypróbować ten przepis. Kusi bardzo, bardzo lubię pasztety, najbardziej właśnie drobiowe ale nie pogardzę też warzywnym. Z cukinii też jest rewelacyjny. Moja babcia robiła gdy byłam ostatnim razem w rodzinnych stronach. 🙂

0
Odpowiedz
Monika (Mama na całego)
Monika (Mama na całego)
1 rok temu

Mhm, wygląda apetycznie. Na pewno sto razy lepszy, niż ten w sklepie. Choć nie mam zdolności kulinarnych, może się skuszę i spróbuję zrobić 🙂

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Monika (Mama na całego)

Polecam, to nie takie trudne 🙂

0
Odpowiedz
Miye's Imaginations
Miye's Imaginations
1 rok temu

Czekam na przepis na pasztet roślinny 🙂 Kiedyś jadłam taki z selera i cudownie smakował.

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Miye's Imaginations

Na blogu jest pasztet z cukinii 🙂

0
Odpowiedz
AgataMan
AgataMan
1 rok temu

Przepis już zapisałam, pewnie przed samymi Świetami zrobie wersję próbną 🙂

0
Odpowiedz
Sab Mauer
Sab Mauer
1 rok temu

Moim zdaniem, mięso można ugotować razem z warzywami. I tak wszystko przepuścimy przez maszynkę, Jednak aromat mięsa będzie zupełnie inny, niż gotowany osobno. Przepis uważam za rewelacyjny…

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Sab Mauer

Można, ale ja mięso mam mrożone z rosołu, dlatego gotuję warzywa osobno 🙂

0
Odpowiedz
Bielecki.es
Bielecki.es
1 rok temu

Muszę przepis podrzucić mamie, która często robi domowe pasztety, ale głównie na bazie mięsa z królika 😉

0
Odpowiedz
Aneta
Aneta
1 rok temu

W sam raz dla mojego męża. Zapisuje przepis.

0
Odpowiedz
Karolina / Nasze Bąbelkowo
Karolina / Nasze Bąbelkowo
1 rok temu

Ja za pasztetami nie przepadam – za to mojemu mężowi bardzo takie potrawy odpowiadają 🙂 Podrzuce mu przepis, niech robi! 😉

0
Odpowiedz
ladymamma.pl
ladymamma.pl
1 rok temu

Najlepszy pasztet w świecie robiła moja świętej pamięci babcia! <3 Nigdy nie zapomnę tego smaku…

0
Odpowiedz
Ciekawska Magdalena
Ciekawska Magdalena
1 rok temu

Kiedy jadłam domowego pasztetu

0
Odpowiedz
Matt
Matt
2 lat temu

Może nie jestem wielkim fanem pasztetów, może to wynika, że nie trafiłem jeszcze na bardzo dobrze przyrządzony. Ten przepis zapowiada się na prawdę imponująco. Dużo składników, które faktycznie mogą sprawić, że jego smak jest wyjątkowy. Jeśli smakuje równie dobrze jak wygląda albo jeszcze lepiej to chyba muszę w przyszłości wypróbować tę recepturę. Tekst – super inspiracja do kulinarnych testów! =]

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
2 lat temu
Reply to  Matt

Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam

0
Odpowiedz
Matka Polka Czytająca
Matka Polka Czytająca
2 lat temu

Kocham pasztety, skorzystam z przepisu, dzięki 🙂

0
Odpowiedz
blogierka
blogierka
2 lat temu

A masz może jakąś wersję bez mięsa? 🙂

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
2 lat temu
Reply to  blogierka

Pewnie, że mam. Pasztet z cukinii 🙂 https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/pasztet-z-cukinii/

0
Odpowiedz
Kasia Hartung
Kasia Hartung
2 lat temu

Już nie raz korzystałam z Twoich przepisów i nigdy się nie zawiodłam!

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
2 lat temu
Reply to  Kasia Hartung

Bardzo mi miło 🙂

0
Odpowiedz
EMILIA
EMILIA
2 lat temu

Pani Malgorzato a mozna zrobic z polowy skladnikow? I jak di a wtedy potrzebna jest forma?

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
2 lat temu
Reply to  EMILIA

Pewnie, że można. Co do foremek to ciężko powiedzieć. Dwie keksówki powinny wystarczyć 🙂

0
Odpowiedz
Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją
2 lat temu

Będę się stosować wskazówek 😀 Pięknie się prezentuje!

0
Odpowiedz
Krystyna
Krystyna
2 lat temu

Jak pasztet, to tylko domowy 😉 Nie mogę przekonać się do pasztetów sklepowych, ale podobnie jak Ty, mam dobre wspomnienia z tymi pieczonymi przez mamę.

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
2 lat temu
Reply to  Krystyna

Ja też wolę domowy, przynajmniej wiem co jem 🙂

0
Odpowiedz
Magda
Magda
2 lat temu

Nigdy nie robiłam domowego pasztetu, ale tak się zastanawiam czy byłaby możliwa wersja dla wegetarian. Może zamiast mięsa coś innego.

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
2 lat temu
Reply to  Magda

Na blogu jest pasztet z cukinii, polecam 🙂

0
Odpowiedz
Takeyourtrip
Takeyourtrip
2 lat temu

Zjawiskowe zdjęcia! Wygląda wspaniale :):)

0
Odpowiedz
ewa/bezowijaniawbawelne.pl
ewa/bezowijaniawbawelne.pl
2 lat temu

wygląda bardzo apetycznie i z chęcią wykorzystam ten przepis 🙂

0
Odpowiedz
kalablizejcelu
kalablizejcelu
2 lat temu

Wygląda obłędnie, i pewnie też tak smakuje.

0
Odpowiedz
Magonki
Magonki
2 lat temu

Wygląda bosko i pewnie też tak smakuje ? muszę kiedyś sama spróbować przygotować jakiś pasztet ?

0
Odpowiedz
Pokularna
Pokularna
2 lat temu

Idealny na święta 🙂
Uwielbiam od czasu do czasu zjeść dobry pasztet 😀

0
Odpowiedz
krystynabozenna
krystynabozenna
3 lat temu

Pasztet własnej roboty to jest pycha 🙂

0
Odpowiedz
mrs Calluna
mrs Calluna
3 lat temu

Już mi zapachniało. Nigdy nie robiłam pasztetu, ale przepis nie wydaje się trudny, więc zapiszę sobie i spróbuję.

0
Odpowiedz
Jull Krajewska
Jull Krajewska
3 lat temu

Pasztet domowej roboty kojarzy mi sie z Bożym Narodzeniem , zawsze jest u mnie w domu w tym czasie. Pychotka

0
Odpowiedz
Kasia Hartung
Kasia Hartung
3 lat temu

Wygląda pysznie! Kojarzy mi się z moim dzieciństwem, kiedy babcia takie piekła.

0
Odpowiedz
Sikoreczka
Sikoreczka
3 lat temu

Pasztet domowej roboty?! Super. Muszę spróbować. Mąż to maniak pasztetów. Uwielbia je. Do pracy na śniadanie, na kolację. Jakby się dało to i na obiad by zjadł hihihi.
pozdrawiam.

0
Odpowiedz
Mayka.ok
Mayka.ok
3 lat temu

Niestety nie przepadam za pasztetami… ale za to moja siostra uwielbia, więc chętnie jej przepis pokażę 🙂

0
Odpowiedz
Karolina Gie
Karolina Gie
3 lat temu

Wygląda bardzo pysznie – muszę spróbować <3

0
Odpowiedz
KS
KS
3 lat temu

Pasztet jest naprawdę pyszny. Robilam juz kilka razy i zawsze wychodzi super. Osobiście pieke go w kąpieli wodnej i jest przyjemnie mokry w środku 🙂

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
3 lat temu
Reply to  KS

Następnym razem proszę o zdjęcie – dodam do albumu 🙂 Pozdrawiam

0
Odpowiedz
Danba
Danba
1 miesiąc temu
Reply to  admin

5 stars
Pasztet apetyczny. Też robię z kurczaka, zawsze dodawałam tylko masło, ale nie zawsze dobrze związał się. Ostatnio ugotowałam i dodałam kawałek podgardla, może więcej kalorii, ale było bardzo spójne, pasztet pięknie kroił się. Zamiast pieczarek dodałam suszoną żurawinę, na wyłożone do foremki ciasto pasztetowe położyłam paseczki wędzonej słoninki, pycha.
Pasztet mielę dwa razy, albo ten drugi raz miksuję w melaskserze. Przepis autorki bardzo fajny. Dziękuję.

Last edited 1 miesiąc temu by Danba
0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
1 miesiąc temu
Reply to  Danba

Oczywiście tłuszczyk jest jak najbardziej wskazany w pasztecie. Ja jak mam coś tłustszego również dorzucam. Pozdrawiam

0
Odpowiedz

wedrowkipokuchni

wedrowkipokuchni
Właśnie wyszedł z pieca 😀 Gorący, pachnący i chrupiący 😍 Prawdziwy chleb na zakwasie, składany 4 razy, garowany kilka godzin. #bread #homemadebread #chleb #domowychleb #chlebnazakwasie #jestpysznie #zapachchlebawcałymdomu
Kochani! Dziś mija kolejny rok, kiedy mam przyjem Kochani! Dziś mija kolejny rok, kiedy mam przyjemność karmić Wasze zmysły i podniebienia. Rok trudny, bardzo intensywny, ale także zaskakujący i inspirujący. Wypełniony niezwykłymi smakami, wspaniałymi podróżami i emocjami. Poznałam  wielu wspaniałych, ciekawych i życzliwych osób. Udało mi się zrealizować kilka pomysłów, marzeń i planów. Podjęłam ważną decyzję, dzięki której na nowo złapałam głęboki oddech, zyskując tym motywację i siłę do dalszego działania. Niezmiernie się cieszę, że z każdym dniem jest Was co raz więcej - za co z całego serca Wam bardzo dziękuję. W nadchodzącym Nowym Roku życzę Wam drodzy czytelnicy , nieocenionych inspiracji, spełnienia najskrytszych słodkich marzeń i wielu kulinarnych wrażeń. Niech wielką radość sprawiają Wam wspólne posiłki, nowe smaki i kulinarne wyzwania. Szczęśliwego Nowego Roku !!! Happy New Year !!!
Śledź króluje na polskich stołach od kilkuset Śledź króluje na polskich stołach od kilkuset lat i cieszy się niesłabnącą popularnością. Jest obowiązkowym elementem świąt Bożego Narodzenia, rozmaitych uroczystości i przyjęć, szczególnie tych zakrapianych. Klasyczny śledź po wiejsku jest dla mnie smakiem świąt, jakie pamiętam z dzieciństwa - skromnych, ale ciepłych i magicznych, spędzonych w rodzinnym gronie. Dlatego też nie może zabraknąć ich na świątecznym stole. Są niezwykle proste w przygotowaniu i jakże pyszne! Najlepiej smakują, kiedy wszystkie smaki dokładnie się połączą, więc można je przygotować bez pośpiechu, kilka dni przed świętami. Gorąco Wam polecam! Śledzie po wiejsku https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/sledzie-po-wiejsku/ #śledzie #bozenarodzenie #wigilia #jestpysznie
Wyjątkowy tort dla wyjątkowej osoby! Koniecznie Wyjątkowy tort dla wyjątkowej osoby! Koniecznie ze świeczkami! I choć nie idealny, to przygotowany z miłością, dla najważniejszej osoby w moim życiu. Nie było łatwo, zresztą jak co roku. Zeszłoroczny tort Honda był sporym wyzwaniem i nie sądziłam, że przyjdzie mi się zmierzyć z czymś trudniejszym. Jednak dla tego jednego uśmiechu zdecydowane było warto. Tort zachwyca wyglądem i uwodzi smakiem. Pomiędzy puszystym i delikatnym biszkoptem, solidnie nasączonym alkoholem kryje się nieziemsko pysznym kremem piernikowym na bazie kremu speculaas. Do tego orzeźwiającym kremem malinowym, który świetnie balansuje ze słodyczą kremy piernikowego oraz soczysta żelka malinowa. Nie za słodki, idealny! Tort League of Legends pienikowo-malinowy https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/tort-league-of-legends-pienikowo-malinowy/ #tort #birthdaycakes #rasberry #speculaas #jestpysznie #omnomnom #formyson #leagueoflegends
Zobacz więcej... Obserwuj na Instagram

Tagi

  • Babki
  • Boże Narodzenie
  • Ciasta biszkoptowe
  • Ciasta kruche
  • Ciasta ucierane
  • Ciasta z owocami
  • Ciasteczka
  • Ciasto francuskie
  • Cukinia
  • Czosnek niedźwiedzi
  • Dania bezmięsne
  • Dania jednogarnkowe
  • Dania z ryżem
  • Desery
  • Drób
  • Jajka
  • Jeżyny
  • Kapusta
  • Kokos
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia polska
  • Kuchnia włoska
  • Makarony
  • Maliny
  • Mięso mielone
  • Mleko kokosowe
  • Orzechy
  • Pieczarki
  • Pieczywo
  • Pierogi kluski naleśniki
  • Przetwory z warzyw
  • Rabarbar
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Serniki na zimno
  • Serniki pieczone
  • Szpinak
  • Torty
  • Truskawki
  • Wielkanoc
  • Wieprzowina
  • Wołowina
  • Zdrowo i Fit
  • Zupy klasyczne
  • Zupy kremy

Archiwum

  • LIFESTYLE
  • ABC kuchni
  • Podróże
  • Autorka
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności i cookies
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • © 2020 Wędrówki po kuchni - Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zdjęć i przepisów bez zgody autora zabronione.
Używam cookies w celu personalizacji treści, udostępniania funkcji mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu w Internecie. Kliknij Akceptuję aby wyrazić zgodę na korzystanie z powyższych technologii. Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać w ustawieniach Swojej przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych osobowych i cookies znajdują się w Polityka prywatności.
Polityka prywatności i cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

wpDiscuz
48
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
| Reply