• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Wędrówki po kuchni

Można zjeść byle co, ale nie byle jak zrobione…

MENUMENU
  • PRZEPISY
    • Śniadania
    • Przekąski i przystawki
      • Na ciepło
      • Na zimno
      • Sałatki
      • Wypieki wytrawne
    • Zupy
      • Bezmięsne
      • Klasyczne
      • Kremy
    • Obiady
      • Dania bezmięsne
      • Dania jednogarnkowe
      • Dania mięsne
        • Dania z drobiu
        • Dziczyzna
        • Jagnięcina
        • Mięso mielone
        • Wieprzowina
        • Wołownina
      • Dania z kaszą
      • Dania z makaronem
      • Dania z ryżem
      • Faszerowane
      • Pierogi, kluski, naleśniki
      • Pizza, tarty
      • Ryby i owoce morza
      • Szybkie dania
      • Zapiekanki
    • Dodatki do obiadu
      • Sosy, dipy
      • Surówki i warzywa
    • Wędrówki kulinarne
      • Europejska
        • Kuchnia angielska
        • Kuchnia francuska
        • Kuchnia grecka
        • Kuchnia hiszpańska
        • Kuchnia niemiecka
        • Kuchnia polska
        • Kuchnia ukraińska
        • Kuchnia węgierska
        • Kuchnia włoska
      • Azjatycka
        • Kuchnia arabska
        • Kuchnia azjatycka
        • Kuchnia gruzińska
        • Kuchnia indyjska
        • Kuchnia turecka
      • Amerykańska
        • USA
        • Kuchnia meksykańska
      • Fusion
    • Wypieki
      • Ciasta bez pieczenia
      • Desery
      • Serniki
        • Serniki pieczone
        • Serniki na zimno
      • Wypieki biszkoptowe
        • Ciasta biszkoptowe
        • Ciasta z kremem
        • Torty
      • Wypieki drożdżowe
        • Ciasta drożdżowe
        • Słodkie bułki
      • Wypieki kruche
        • Ciasta kruche
        • Ciasteczka
        • Tarty słodkie
        • Mazurki
      • Wypieki ucierane
        • Babeczki i muffiny
        • Babki
        • Ciasta ucierane
      • Wypieki z owocami i warzywami
        • Ciasta z owocami
        • Ciasta z warzywami
    • Domowa spiżarnia
      • Przetwory z owoców
      • Przetwory z warzyw
    • Napoje i alkohole
      • Alkohole
      • Koktajle i kompoty
      • Nalewki
    • Okazje
      • Boże Narodzenie
      • Grill
      • Halloween
      • Karnawał
      • Wielkanoc
      • Walentynki
    • Swojskie wyroby
      • Mięsa i wędliny
      • Sery
    • Zdrowo i Fit
      • Na słodko
      • Wytrawnie
    • Weekendowa piekarnia
      • Bułki
      • Chleby
  • W KUCHNI
    • ABC kuchni
    • Kulinarne ciekawostki i porady
    • Kuchnie świata
    • Polecane produkty
  • LIFESTYLE
    • Eko lifestyle
    • Sekrety zdrowia
    • Życiem pisane
  • PODRÓŻE
    • Śladami Gry o Tron
    • Moja Irlandia
    • Polska
  • SKLEP KITCHEN.ART
    • Boże Narodzenie
    • Dzień Matki/Ojca
    • Dzień Babci/Dziadka
    • Walentynki
  • AUTORKA
  • KONTAKT I WSPÓŁPRACA
    • Kontakt
    • Osiągnięcia
    • Współpraca
Sałatki, Wytrawnie, Zdrowo i Fit  /  3 czerwca, 2020

Sałatka z kaszą sorgo, pieczoną fetą i malinami

Wędrówki po kuchni
Śmiało mogę powiedzieć, że jestem zakochana w lekkich zielonych i chrupiących sałatkach. Ich niebywałą zaletą jest to, że można przygotować je z kompozycji różnych, sezonowych warzyw i owoców i dlatego nigdy się nie nudzą. I nie tylko lubię je jeść! Uwielbiam je komponować, bawić się smakami, odkrywać nowe połączenia, aczkolwiek zawsze podkreślam, że nie można przekombinować. Najważniejszy jest smak! A wystarczy kilka prostych składników, aby tchnąć życie w delikatne liście szpinaku i stworzyć wspaniałą ucztę dla podniebienia. Na drugim planie neutralna w smaku, sycąca i zdrowa kasza sorgo. Do tego delikatne i jędrne szparagi, które cudownie kontrastują z wyraźnym smakiem pieczonej fety. Pierwsze skrzypce odegrały tu zdecydowanie soczyste i słodkie maliny, które świetnie uzupełniły danie, więc absolutnie nie polecam z nich rezygnować! Finiszowana lekkim i aromatycznym dressingiem, który wspaniale łączy wszystkie smaki. Niebanalna, lekka i kolorowa sałatka, którą możecie zjeść na lunch, obiad czy bez większych wyrzutów sumienia na późną kolację.
Przygotowanie5 min.
Gotowanie30 min.
Czas całkowity35 min.
Drukuj
4.8 from 5 votes
Porcje: 2
Autor: Wędrówki po kuchni

Składniki

  • 100 g świeżych liści szpinaku
  • 500 ml wody
  • 80 g białej kaszy sorgo
  • 150 g szparagów
  • 180 g sera feta
  • 150 g malin
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli

Dressing

  • 10 łyżek oliwy Extra Vergine
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej *
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pieprz biały
  • sól

Przygotowanie

  • Kaszę sorgo zalewamy zimną wodą i moczymy przez 8-12 godzin w temperaturze pokojowej. Po tym czasie do kaszy dodajemy oliwę oraz sól i w tej samej wodzie, w której się moczyła, gotujemy przez około 30 minut. Ugotowaną kaszę zdejmujemy z palnika, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut.

Dressing

  • Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Dressing wstawiamy do lodówki na godzinę, wtedy zgęstnieje.
    Szparagi myjemy, osuszamy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Najlepszym sposobem jest wygięcie szparaga - końcówka sama się odłamie. Nacieramy je oliwą i grillujemy na rozgrzanej patelni. Ser feta kroimy w plasterki i układamy na blaszce wyłożonej papierem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190'C. Pieczemy około 25 minut, aż ser będzie rumiany.
  • Na talerzach układamy porcję liści szpinaku i kaszę sorgo. Następnie układamy szparagi, pokrojony ser feta oraz maliny. Całość polewamy wcześniej przygotowanym dressingiem.

Odnośniki

  • * można użyć stołowej

Uwagi dodatkowe

- dressing można przygotować dzień wcześniej

Jeśli wypróbowałaś/eś ten przepis zostaw, proszę komentarz i napisz, czy Ci smakowało. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Przepis możesz również ocenić i dodać zdjęcie przygotowanego dania. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy!

5 2 votes
Article Rating

Tagi

  • Kasza
  • Maliny
  • Szparagi
  • Szpinak

Zobacz wpisy

Sałatka makaronowa z brokułem i winogronami
Łosoś z maślanym sosem cytrynowym i szparagami

Podobne wpisy

Sałatka ziemniaczana z bobem i sosem jogurtowo-musztardowym
Grill, Przepisy, Sałatki, Wytrawnie, Zdrowo i Fit  /  20 maja, 2019
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 60

Sałatka ziemniaczana z bobem i sosem jogurtowo-musztardowym

Fit ciasto dyniowe
Ciasta ucierane, Na słodko, Przepisy, Wypieki, Zdrowo i Fit  /  2 maja, 2019
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 48

Fit ciasto dyniowe

Wiosenna zupa z czosnku niedźwiedziego i szpinaku
Bezmięsne, Kremy, Przepisy, Wytrawnie, Zdrowo i Fit  /  25 kwietnia, 2019
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 43

Wiosenna zupa z czosnku niedźwiedziego i szpinaku

Subscribe
Powiadom o
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
49 komentarzy
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wredotek
Wredotek
9 dni temu

Wygląda bardzo smacznie! Nie wiem czy tej kaszy bym na coś nie zamieniła, ale cała reszta – super! 🙂

0
Odpowiedz
Agaman
Agaman
5 miesięcy temu

Mam jeszcze tyle szpinaku w ogrodzie,że muszę znów ja zrobić,była pyszna 🙂

0
Odpowiedz
blogierka
blogierka
5 miesięcy temu

Jak smakuje ta kasza? Bo widziałam w Lidlu ale nie kupiłam, bo ciut droga.

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
5 miesięcy temu
Reply to  blogierka

Jest neutralna w smaku, więc pasuje do wszystkiego i smakuje dobrze 🙂

0
Odpowiedz
Candy Pandas
Candy Pandas
6 miesięcy temu

Bardzo ciekawe połączenie smaków 🙂 Szczególnie te maliny nadają i pięknego wyglądu sałatce i niebanalnego smaku 🙂

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
6 miesięcy temu
Reply to  Candy Pandas

Dziękuję i polecam 🙂

0
Odpowiedz
Gosia
Gosia
6 miesięcy temu

Apetycznie wygląda! Robię podobne sałatki z tofu. 🙂

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
6 miesięcy temu
Reply to  Gosia

Dziękuję 🙂

0
Odpowiedz
Natalia
Natalia
6 miesięcy temu

Super przepis, taki nieoczywisty, a ja lubię takie 🙂 i zawiera w sobie całe lato 🙂

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
6 miesięcy temu
Reply to  Natalia

Masz rację, lato na talerzu 🙂

0
Odpowiedz
Słodko Słodka
Słodko Słodka
6 miesięcy temu

U mnie takie sałatki nie mają bytu niestety, chłopaki najlepiej konkrety,a sałatki i surówki dla matki 😉 ja bym zjadła bardzo chętnie, smaczne połączenie i bardzo ciekawe.

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
6 miesięcy temu
Reply to  Słodko Słodka

Dziękuję i polecam 🙂

0
Odpowiedz
Irena -Hooltaye w podróży
Irena -Hooltaye w podróży
6 miesięcy temu

5 stars
Maliny, kasza, szpinak, szparagi!!!
Jeszcze feta.
Dziewczyno Ty do tv, a nie marnujesz się tu po tych stronach.
Cudowny przepis!

0
Odpowiedz
Atrakcyjne wakacje z dzieckiem
Atrakcyjne wakacje z dzieckiem
7 miesięcy temu

Z fetą bierzemy w ciemno

0
Odpowiedz
Monika
Monika
7 miesięcy temu

Chetnie ja zrobie, dziekuje za przepis 😀

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
7 miesięcy temu
Reply to  Monika

Polecam 🙂

0
Odpowiedz
Dominika D.
Dominika D.
7 miesięcy temu

Wygląda naprawdę smakowicie 😉 Będę musiała kiedyś przygotować tą sałatkę

0
Odpowiedz
Miye
Miye
7 miesięcy temu

Nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby zapiekać fetę. Czego to się człowiek dowiaduje przeglądając Internet 😉

0
Odpowiedz
Pokolenie zmarnowanych szans
Pokolenie zmarnowanych szans
7 miesięcy temu

Umm, sałatka z malinami! Na takie połączenie nie wpadłam, muszę spróbować!

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
7 miesięcy temu
Reply to  Pokolenie zmarnowanych szans

Polecam, jest wyjątkowo pyszna 🙂

0
Odpowiedz
Miye
Miye
7 miesięcy temu
Reply to  Pokolenie zmarnowanych szans

U mnie ostatnio często w sałatkach goszczą truskawki 🙂

0
Odpowiedz
Bookendorfina
Bookendorfina
7 miesięcy temu

Pomysł na przepis podchwytuję, chętnie skosztuję, zatem będę w kuchni działać. 🙂

0
Odpowiedz
czerwonafilizanka
czerwonafilizanka
7 miesięcy temu

Ale kolorowa ta sałatka, na malinki to sobie jeszcze troszkę poczekam:)

0
Odpowiedz
Zapowiedz
Zapowiedz
7 miesięcy temu

Wpadłam raz jeszcze, bo zrobiłam sobie screena przepisu (staram się ograniczać Internet) i doszło do mnie, że nie napisałam też nic o swojej miłości do malin. Tak mnie pochłonęła ta niewiedza o serze feta. 😍 no! To maliny też uwielbiam. Bardzo. I smak i wygląd, a nawet zapach. Kuuurde… Nie zasnę, bo będę myślała o tej sałatce. Serio…

0
Odpowiedz
Zapowiedz
Zapowiedz
7 miesięcy temu

Czy wyjdę na bardzo oferowaną od rzeczywistości jak napiszę, że kocham fetę, ale nie wiedziałam, że można ją piec? We wtorek mam urodziny i szukałam inspiracji. A to i inspiracja i jak dla mnie nowość. Ekstra.

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
7 miesięcy temu
Reply to  Zapowiedz

Pieczona feta ma niebywały smak, polecam spróbować 🙂

0
Odpowiedz
Ciekawska Magdalena
Ciekawska Magdalena
7 miesięcy temu

Takiej sałatki jeszcze nie jadłam

0
Odpowiedz
Agnieszka Szczygieł
Agnieszka Szczygieł
7 miesięcy temu

Lekko, smacznie i przepysznie 🙂 A do grilla by się nadawała?

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
7 miesięcy temu
Reply to  Agnieszka Szczygieł

Myślę, że wtedy warto pominąć kaszę sorgo 🙂

0
Odpowiedz
Ania
Ania
7 miesięcy temu

Brzmi intrygujaco i wyglada bardzo smakowicie. Musze kupic ser feta i zrobic

0
Odpowiedz
Dominika
Dominika
7 miesięcy temu

ale ciekawy pomysł, z tymi malinkami ku wykończeniu smaku 😀 super! idealna na lunchboxa 😀

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
7 miesięcy temu
Reply to  Dominika

Malinki tu są kluczowym składnikiem, polecam gorąco tą pyszną sałatkę 🙂

0
Odpowiedz
pojedztam.pl
pojedztam.pl
7 miesięcy temu

5 stars
Uwielbiam takie sałatki, więc ta też pewnie by mi zasmakowała.

0
Odpowiedz
Ola
Ola
7 miesięcy temu

Sałatka wyglada smakowicie😊 lubie takie szybkie i zdrowe przepisy, zwłaszcza ze idzie lato, a tu po pandemii konieczne jest zrzucenie tego i owego😅

0
Odpowiedz
Sandra
Sandra
7 miesięcy temu

Muszę przyznać, że wygląda bardzo apetycznie! 🙂

0
Odpowiedz
Bookendorfina
Bookendorfina
7 miesięcy temu

Chętnie przygotuję taką sałatkę, zapowiada się nader smakowicie. 🙂

0
Odpowiedz
paulina
paulina
7 miesięcy temu

widziałam ją na fb! wygląda taaaak apetycznie, że z pewnością wypróbuję. Mogę mieć tylko kłopot z kaszą bo nigdzie takiej nie widziałam

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
7 miesięcy temu
Reply to  paulina

W Polce widziałam ją w Kauflandzie chyba i on line również dostępna

0
Odpowiedz
Kasia Kowalska
Kasia Kowalska
7 miesięcy temu

5 stars
Od ciebie biorę wszystko w ciemno. A jak widzę do tego szparagi, to już w ogóle 😉

0
Odpowiedz
Radosna
Radosna
7 miesięcy temu

Nie spotkałam się jeszcze z takim połączeniem smaków. Uwielbiam maliny.

0
Odpowiedz
Ciekawska Magdalena
Ciekawska Magdalena
7 miesięcy temu

U Ciebie tyle dobroci na talerzu że aż muszę się wprosic

0
Odpowiedz
Gulosus
Gulosus
7 miesięcy temu

Z pewnego gatunku sorgo (Sorghum bicolor) w Chinach i Japonii wykonuje się alkohol gaoliang. Dodatkowo używa się tego taksonu do produkcji bioetanolu na potrzeby przemysłu, a Pani robi sałatkę… Ile zastosowań:)

0
Odpowiedz
Aleksandra Załęska
Aleksandra Załęska
7 miesięcy temu

Bardzo ciekawy dressing przygotowałaś do tej sałatki – połączenie miodu i musztardy, super pomysł 🙂

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
7 miesięcy temu
Reply to  Aleksandra Załęska

Dziękuję

0
Odpowiedz
blogierka
blogierka
7 miesięcy temu

Widziałam tą kaszę w Lidlu ostatno- smaczna jest?

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
7 miesięcy temu
Reply to  blogierka

Neutralna w smaku, ale fajna 🙂

0
Odpowiedz
Ewa Smaś
Ewa Smaś
7 miesięcy temu

4 stars
Zawsze dodajesz jakieś ciekawe połączenia – np. teraz te maliny. Nie wpadłabym na takie zestawienie 😀

0
Odpowiedz
Sawka
Sawka
7 miesięcy temu

a mnie szpinak znów nie urózł!

0
Odpowiedz
Koralina
Koralina
7 miesięcy temu

5 stars
jestem bardzo ciekawa tej sałatki, ponieważ nigdy nie jadłam tej kaszy, ale wygląda tak kusząco, ze na pewno spróbuję 🙂
 

0
Odpowiedz

wedrowkipokuchni

wedrowkipokuchni
Właśnie wyszedł z pieca 😀 Gorący, pachnący i chrupiący 😍 Prawdziwy chleb na zakwasie, składany 4 razy, garowany kilka godzin. #bread #homemadebread #chleb #domowychleb #chlebnazakwasie #jestpysznie #zapachchlebawcałymdomu
Kochani! Dziś mija kolejny rok, kiedy mam przyjem Kochani! Dziś mija kolejny rok, kiedy mam przyjemność karmić Wasze zmysły i podniebienia. Rok trudny, bardzo intensywny, ale także zaskakujący i inspirujący. Wypełniony niezwykłymi smakami, wspaniałymi podróżami i emocjami. Poznałam  wielu wspaniałych, ciekawych i życzliwych osób. Udało mi się zrealizować kilka pomysłów, marzeń i planów. Podjęłam ważną decyzję, dzięki której na nowo złapałam głęboki oddech, zyskując tym motywację i siłę do dalszego działania. Niezmiernie się cieszę, że z każdym dniem jest Was co raz więcej - za co z całego serca Wam bardzo dziękuję. W nadchodzącym Nowym Roku życzę Wam drodzy czytelnicy , nieocenionych inspiracji, spełnienia najskrytszych słodkich marzeń i wielu kulinarnych wrażeń. Niech wielką radość sprawiają Wam wspólne posiłki, nowe smaki i kulinarne wyzwania. Szczęśliwego Nowego Roku !!! Happy New Year !!!
Śledź króluje na polskich stołach od kilkuset Śledź króluje na polskich stołach od kilkuset lat i cieszy się niesłabnącą popularnością. Jest obowiązkowym elementem świąt Bożego Narodzenia, rozmaitych uroczystości i przyjęć, szczególnie tych zakrapianych. Klasyczny śledź po wiejsku jest dla mnie smakiem świąt, jakie pamiętam z dzieciństwa - skromnych, ale ciepłych i magicznych, spędzonych w rodzinnym gronie. Dlatego też nie może zabraknąć ich na świątecznym stole. Są niezwykle proste w przygotowaniu i jakże pyszne! Najlepiej smakują, kiedy wszystkie smaki dokładnie się połączą, więc można je przygotować bez pośpiechu, kilka dni przed świętami. Gorąco Wam polecam! Śledzie po wiejsku https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/sledzie-po-wiejsku/ #śledzie #bozenarodzenie #wigilia #jestpysznie
Wyjątkowy tort dla wyjątkowej osoby! Koniecznie Wyjątkowy tort dla wyjątkowej osoby! Koniecznie ze świeczkami! I choć nie idealny, to przygotowany z miłością, dla najważniejszej osoby w moim życiu. Nie było łatwo, zresztą jak co roku. Zeszłoroczny tort Honda był sporym wyzwaniem i nie sądziłam, że przyjdzie mi się zmierzyć z czymś trudniejszym. Jednak dla tego jednego uśmiechu zdecydowane było warto. Tort zachwyca wyglądem i uwodzi smakiem. Pomiędzy puszystym i delikatnym biszkoptem, solidnie nasączonym alkoholem kryje się nieziemsko pysznym kremem piernikowym na bazie kremu speculaas. Do tego orzeźwiającym kremem malinowym, który świetnie balansuje ze słodyczą kremy piernikowego oraz soczysta żelka malinowa. Nie za słodki, idealny! Tort League of Legends pienikowo-malinowy https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/tort-league-of-legends-pienikowo-malinowy/ #tort #birthdaycakes #rasberry #speculaas #jestpysznie #omnomnom #formyson #leagueoflegends
Zobacz więcej... Obserwuj na Instagram

Tagi

  • Babki
  • Boże Narodzenie
  • Ciasta biszkoptowe
  • Ciasta kruche
  • Ciasta ucierane
  • Ciasta z owocami
  • Ciasteczka
  • Ciasto francuskie
  • Cukinia
  • Czosnek niedźwiedzi
  • Dania bezmięsne
  • Dania jednogarnkowe
  • Dania z ryżem
  • Desery
  • Drób
  • Jajka
  • Jeżyny
  • Kapusta
  • Kokos
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia polska
  • Kuchnia włoska
  • Makarony
  • Maliny
  • Mięso mielone
  • Mleko kokosowe
  • Orzechy
  • Pieczarki
  • Pieczywo
  • Pierogi kluski naleśniki
  • Przetwory z warzyw
  • Rabarbar
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Serniki na zimno
  • Serniki pieczone
  • Szpinak
  • Torty
  • Truskawki
  • Wielkanoc
  • Wieprzowina
  • Wołowina
  • Zdrowo i Fit
  • Zupy klasyczne
  • Zupy kremy

Archiwum

  • LIFESTYLE
  • ABC kuchni
  • Podróże
  • Autorka
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności i cookies
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • © 2020 Wędrówki po kuchni - Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zdjęć i przepisów bez zgody autora zabronione.
Używam cookies w celu personalizacji treści, udostępniania funkcji mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu w Internecie. Kliknij Akceptuję aby wyrazić zgodę na korzystanie z powyższych technologii. Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać w ustawieniach Swojej przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych osobowych i cookies znajdują się w Polityka prywatności.
Polityka prywatności i cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

wpDiscuz
49
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
| Reply