• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Wędrówki po kuchni

Można zjeść byle co, ale nie byle jak zrobione…

MENUMENU
  • PRZEPISY
    • Śniadania
    • Przekąski i przystawki
      • Na ciepło
      • Na zimno
      • Sałatki
      • Wypieki wytrawne
    • Zupy
      • Bezmięsne
      • Klasyczne
      • Kremy
    • Obiady
      • Dania bezmięsne
      • Dania jednogarnkowe
      • Dania mięsne
        • Dania z drobiu
        • Dziczyzna
        • Jagnięcina
        • Mięso mielone
        • Wieprzowina
        • Wołownina
      • Dania z kaszą
      • Dania z makaronem
      • Dania z ryżem
      • Faszerowane
      • Pierogi, kluski, naleśniki
      • Pizza, tarty
      • Ryby i owoce morza
      • Szybkie dania
      • Zapiekanki
    • Dodatki do obiadu
      • Sosy, dipy
      • Surówki i warzywa
    • Wędrówki kulinarne
      • Europejska
        • Kuchnia angielska
        • Kuchnia francuska
        • Kuchnia grecka
        • Kuchnia hiszpańska
        • Kuchnia niemiecka
        • Kuchnia polska
        • Kuchnia ukraińska
        • Kuchnia węgierska
        • Kuchnia włoska
      • Azjatycka
        • Kuchnia arabska
        • Kuchnia azjatycka
        • Kuchnia gruzińska
        • Kuchnia indyjska
        • Kuchnia turecka
      • Amerykańska
        • USA
        • Kuchnia meksykańska
      • Fusion
    • Wypieki
      • Ciasta bez pieczenia
      • Desery
      • Serniki
        • Serniki pieczone
        • Serniki na zimno
      • Wypieki biszkoptowe
        • Ciasta biszkoptowe
        • Ciasta z kremem
        • Torty
      • Wypieki drożdżowe
        • Ciasta drożdżowe
        • Słodkie bułki
      • Wypieki kruche
        • Ciasta kruche
        • Ciasteczka
        • Tarty słodkie
        • Mazurki
      • Wypieki ucierane
        • Babeczki i muffiny
        • Babki
        • Ciasta ucierane
      • Wypieki z owocami i warzywami
        • Ciasta z owocami
        • Ciasta z warzywami
    • Domowa spiżarnia
      • Przetwory z owoców
      • Przetwory z warzyw
    • Napoje i alkohole
      • Alkohole
      • Koktajle i kompoty
      • Nalewki
    • Okazje
      • Boże Narodzenie
      • Grill
      • Halloween
      • Karnawał
      • Wielkanoc
      • Walentynki
    • Swojskie wyroby
      • Mięsa i wędliny
      • Sery
    • Zdrowo i Fit
      • Na słodko
      • Wytrawnie
    • Weekendowa piekarnia
      • Bułki
      • Chleby
  • W KUCHNI
    • ABC kuchni
    • Kulinarne ciekawostki i porady
    • Kuchnie świata
    • Polecane produkty
  • LIFESTYLE
    • Eko lifestyle
    • Sekrety zdrowia
    • Życiem pisane
  • PODRÓŻE
    • Śladami Gry o Tron
    • Moja Irlandia
    • Polska
  • SKLEP KITCHEN.ART
    • Boże Narodzenie
    • Dzień Matki/Ojca
    • Dzień Babci/Dziadka
    • Walentynki
  • AUTORKA
  • KONTAKT I WSPÓŁPRACA
    • Kontakt
    • Osiągnięcia
    • Współpraca
Grill, Przepisy, Sałatki, Wytrawnie, Zdrowo i Fit  /  20 maja, 2019

Sałatka ziemniaczana z bobem i sosem jogurtowo-musztardowym

Wędrówki po kuchni
Wystarczy odrobina fantazji, by z kilku prostych i sezonowych składników wyczarować wspaniałą sałatkę! Dziś częstuję Was pyszną, ziemniaczaną sałatką - niby zwykłą, a niezwykłą za sprawą cudownego sosu na bazie gęstego, kremowego jogurtu greckiego i charakternej musztardy. Połączenie tych dwóch składników gwarantuje nam aromatyczny i głęboki smak. Sałatka jest prosta, smaczna i sycąca. W letni, ciepły dzień z powodzeniem może zastąpić nam obiad. Idealnie sprawdzi się na przyjęciach i piknikach pod chmurką. Sałatki ziemniaczane doskonale pasują do grillowanych mięs, więc jeśli zrezygnujecie z szynki - będzie świetnym dodatkiem do grillowanych potraw!
Przygotowanie15 min.
Gotowanie25 min.
Czas całkowity40 min.
Drukuj
5 from 1 vote
Porcje: 8
Autor: Małgorzata Hert

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 350 g młodego bobu*
  • 350 g szynki wiejskiej dobrej jakości
  • 2 duże pory
  • 1 pęczek koperku
  • sól

Sos

  • 200 g jogurtu greckiego
  • 4-5 łyżeczek musztardy rosyjskiej **
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • pieprz biały
  • sól

Przygotowanie

  • Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 4-5 minut i odcedzamy. Ziemniaki zalewamy zimną wodą, dodajemy sól i gotujemy. Kiedy ziemniaki będą już miękkie, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie pory przecinamy wzdłuż na pół, następnie kroimy w cienkie półplasterki. Szynkę kroimy w słupki. Przestudzone ziemniaki obieramy, większe ziemniaki kroimy na pół. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski.

Sos

  • Do jogurtu dodajemy musztardę, miód i przyprawy. Mieszamy do połączenia się składników. Sos po przygotowaniu może wydawać się mocno musztardowy, ale w połączeniu z ziemniakami i pozostałymi składnikami jest znacznie łagodniejszy.
  • Tak przygotowany sos łączymy z warzywami. Dodajemy świeżo posiekany koperek i mieszamy do połączenia się składników.

Odnośniki

  • * można użyć zarówno świeżego, jak i mrożonego
  • ** użyłam musztardy rosyjskiej, która ma intensywny i zdecydowany smak oraz unikatową, gruboziarnistą strukturę

Jeśli wypróbowałaś/eś ten przepis zostaw, proszę komentarz i napisz, czy Ci smakowało. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Przepis możesz również ocenić i dodać zdjęcie przygotowanego dania. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy!

4.6 5 votes
Article Rating

Tagi

  • Grill

Zobacz wpisy

Pesto z czosnku niedźwiedziego
Ballintoy, Causeway Coast

Podobne wpisy

Tort waniliowo-malinowy
Przepisy, Torty  /  21 sierpnia, 2019
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 78

Tort waniliowo-malinowy

Tort Rafaello
Przepisy, Torty  /  25 października, 2018
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 70

Tort Rafaello

Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową
Przepisy, Torty  /  11 listopada, 2018
Wędrówki po kuchni  /  Komentarze: 66

Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową

Subscribe
Powiadom o
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
guest
Ocena przepisu




Zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.
60 komentarzy
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją
1 miesiąc temu

Robiłam z tego przepisu, jest pyszna!

Last edited 1 miesiąc temu by Pieprzyć z Fantazją
0
Odpowiedz
Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją
4 miesięcy temu

Bardzo lubię ziemniaczane sałatki, z bobem jeszcze nie robiłam, ale musi być pyszna w takim połączeniu 😍

0
Odpowiedz
Irena -Hooltaye w podróży
Irena -Hooltaye w podróży
7 miesięcy temu

5 stars
Koniec tych fantazji!!!
Jak ja lubię bób, u mnie nie do dostania.
Rób sałatkę i wyślij, proszę………!!!

0
Odpowiedz
Wędrówki po kuchni
Autor
Wędrówki po kuchni
6 miesięcy temu
Reply to  Irena -Hooltaye w podróży

U mnie dostępny tylko mrożony 🙂 Zapraszam do mnie na sałatkę 🙂

0
Odpowiedz
Irena -Hooltaye w podróży
Irena -Hooltaye w podróży
6 miesięcy temu
Reply to  Wędrówki po kuchni

Na bób jechać pół świata?;-)
Zobaczę u mnie w sklepie w mrożonkach.

0
Odpowiedz
agaman
agaman
10 miesięcy temu

uwielbiam bób, najlepiej prosto z ogródka, młodziutki, ale to bede musiała z tym przepisem poczekać do zbiorów 🙂

0
Odpowiedz
Sklerotyczka
Sklerotyczka
1 rok temu

Teraz to bym zjadła mlody bób! Przpis sobie zapisuję i wróce do niego, jak będzie sezon na bób <3

0
Odpowiedz
Edyta
Edyta
1 rok temu

Wyglada fajnie i jest bob ktory uwielbiam

0
Odpowiedz
Koralina
Koralina
1 rok temu

A nie wychodzi trochę zbyt mdła? Ziemniaki i bob raczej nie należą do mocno dominujących ?

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Koralina

Nie jest mdła, sos nadaje jej fantastyczny smak

0
Odpowiedz
Kasia
Kasia
1 rok temu

No dobra, może i lato już za nami, ale…
Dostałam w prezencie (tak, w prezencie) paczkę mrożonego bobu i glowilam się ostatnio, co z nim zrobić.
Niech no tylko dokupię por i będzie jedzonko jak trzeba. Dzięki ?

0
Odpowiedz
Anna
Anna
1 rok temu

Wygląda pysznie! Szkoda, że dopiero teraz trafiłam na ten przepis. 🙂

0
Odpowiedz
Komentujebotak
Komentujebotak
1 rok temu

Sałatka z bobem, coś dla mnie.

0
Odpowiedz
Lidka
Lidka
1 rok temu

Super! Mężu mojemu posmakuje, mi też zreszta 🙂

0
Odpowiedz
Ania W
Ania W
1 rok temu

wow, nigdy takiej nie jadłam i jestem bardzo ciekawa tego smaku! koniecznie muszę taką przygotować 🙂

0
Odpowiedz
Olka
Olka
1 rok temu

Moja ulubiona sałatka ziemniaczana ma następujące składniki. Oczywiście ziemniaki, koperek, ogórki kiszone, jogurt grecki, musztarda, sól i pieprz. Całość jest obłędnie smaczna 🙂

0
Odpowiedz
ania
ania
1 rok temu

Pychotka, bardzo lubimy. U mnie starszy syn jest wielbicielem tej sałatki

0
Odpowiedz
maria
maria
1 rok temu

Pyszny letni posiłek 🙂

0
Odpowiedz
Efkakonefka
Efkakonefka
1 rok temu

Wygląda obłednie. Uwielbiam ób pod kazda postacia

0
Odpowiedz
Kosą po patelni
Kosą po patelni
1 rok temu

A można czymś zastąpić musztardę bo u mnie w domu nie każdy za nią przepada?

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Kosą po patelni

Jeśli nie liczysz kalorii, to możesz śmiało użyć majonezu 🙂

0
Odpowiedz
ania
ania
1 rok temu

jutro robię 🙂

0
Odpowiedz
Magda M. blog
Magda M. blog
1 rok temu

Muszę Ci się przyznać, że kompletnie nie trawię bobu! No nie mogę się przemóc. Wiem, jestem w mniejszości, ale dla mnie bób to zło 😉

0
Odpowiedz
krystynabozenna
krystynabozenna
1 rok temu

Kocham bób, mogę go jeść ze wszystkim, a tu taka ciekawa sałatka 🙂
Przepis do wypróbowania dla mnie 🙂

0
Odpowiedz
zosia
zosia
1 rok temu

Smak wakacji! Bardzo smaczne 🙂

0
Odpowiedz
Ciekawska Magdalena
Ciekawska Magdalena
1 rok temu

Kompletnie zapomniałam o bobile a może dlatego że go nigdzie nie widziałam?

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Ciekawska Magdalena

No to przypomniałam 🙂

0
Odpowiedz
Magdalena English4work
Magdalena English4work
1 rok temu

hmm – kremowy jogurt grecki. Ciekawe rozwiązanie. Gdyby nie twój przepis, to pewnie użyłabym …. majonezu:) Moim zdaniem – sałatka w sam raz do pracy. Na pewno po takiej dawce warzyw będę mieć siłę do pracy!

0
Odpowiedz
Monika
Monika
1 rok temu

Coś idealnego dla mnie. Uwielbiam wręcz młode warzywa.

0
Odpowiedz
Świat Toli
Świat Toli
1 rok temu

Wygląda niesamowicie, a mój mąż uwielbia bób.

0
Odpowiedz
Katarzyna R
Katarzyna R
1 rok temu

Sałatkę ziemniaczaną robię dość często, ale nigdy w takim wydaniu 🙂 Chętnie zainspiruję się twoimi propozycjami i zrobię coś nowego 🙂

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Katarzyna R

Polecam, jest smaczna 🙂

0
Odpowiedz
SAWKA
SAWKA
1 rok temu

sałatka sałatką, ale skąd wziąć taką gazetę? I kwiatki 🙂

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  SAWKA

Gazeta, to takie arkusze kupione na ebay-u 🙂 Kwiatki z ogródka 🙂

0
Odpowiedz
Aleksandra Załęska
Aleksandra Załęska
1 rok temu

Mniam 🙂 Pyszna sałatka 🙂 W sam raz, jako dodatek do dan z grilla 🙂

0
Odpowiedz
ew
ew
1 rok temu

Nie miałam okazji, jak dotąd, jeść sałatki z bobem, choć bub bardzo lubię 🙂 Będę musiała na niego zapolować 😉

0
Odpowiedz
Zołza z kitką
Zołza z kitką
1 rok temu

Uwielbiam bób! Ta sałatka to coś zdecydowanie dla mnie! 🙂

0
Odpowiedz
Anszpi
Anszpi
1 rok temu

Taka sałatka to dla mnie całkowita nowość. Ciekawa jestem czy by mi smakowała

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Anszpi

Warto spróbować 🙂

0
Odpowiedz
Kasia
Kasia
1 rok temu

Przez ciebie nabrałam takiej ochoty na bob ze idę na niego polować!

0
Odpowiedz
konfettitime
konfettitime
1 rok temu

U mnie w domu w ogóle nie jada się bobu, super przepis muszę jakoś go przemycić do codziennych dań.

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  konfettitime

Polecam, bo jest pyszny 🙂

0
Odpowiedz
Atrakcyjne wakacje
Atrakcyjne wakacje
1 rok temu

Bardzo ciekawe połączenie składników, chętnie spróbujemy

0
Odpowiedz
Monika (Mama na całego)
Monika (Mama na całego)
1 rok temu

Świetny pomysł. Na pewno zrobię, jak tylko w sklepach pojawi się świeżutki bob 🙂

0
Odpowiedz
ladymamma.pl
ladymamma.pl
1 rok temu

Chyba jednak wolę sałatki z oliwą, tak po prostu… 😉 Ze świeżych warzyw.

0
Odpowiedz
Iza
Iza
1 rok temu

Wygląda smakowicie. Z chęcią wypróbuje ten przepis w najbliższym czasie 🙂

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Iza

Polecam 🙂

0
Odpowiedz
Joanna Bogielczyk
Joanna Bogielczyk
1 rok temu

Osobiście nie przepadam za bobem, ale może mężowi zrobię w weekend. 🙂

0
Odpowiedz
Ola
Ola
1 rok temu

Uwielbiam bób, ale najbardziej lubię jeść go solo.

0
Odpowiedz
ladymamma.pl
ladymamma.pl
1 rok temu
Reply to  Ola

Ja również! Ale niestety w mojej miłości jestem w domu osamotniona… ;p

0
Odpowiedz
Paulina
Paulina
1 rok temu

Super pomysł na letnie danie :0

0
Odpowiedz
Marlena H.
Marlena H.
1 rok temu

Sałatka wygląda bardzo apetycznie, wręcz kusząco. Nigdy nie jadłam bobu więc ciekawa jestem, jak smakuje. 🙂

0
Odpowiedz
sylwia skowyrska
sylwia skowyrska
1 rok temu

Wygląda przeapetycznie!

0
Odpowiedz
Psyche Tee - Wirtualny Gabinet Psychologiczny
Psyche Tee - Wirtualny Gabinet Psychologiczny
1 rok temu

Nie jest to wegański przepis więc nie dla nie, choć ten wpis jest da mnie inspiracją:) No i bób…uwielbiam:) Dziękuję:)

0
Odpowiedz
Ania
Ania
1 rok temu

Robiłam już sos (do innych potraw) z jogurtu i musztardy, robiłam z musztardy i miodu, ale z tych trzech składników razem jeszcze nigdy, dzięki Gośka za inspirację! A samą sałatkę też będę musiała wypróbować, bo mój chłopak lubi sałatki ziemniaczane, a z bobem jeszcze nie jadł! 🙂

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Ania

Proszę i polecam 🙂

0
Odpowiedz
Karolina / Nasze Bąbelkowo
Karolina / Nasze Bąbelkowo
1 rok temu
Reply to  Ania

Zdaje się , że wszystko jest tu idealnie skomponowane – składniki, kwiaty do dekoracji, bardzo zachęcający i efektowny sposób podania 🙂

0
Odpowiedz
admin
Autor
admin
1 rok temu
Reply to  Karolina / Nasze Bąbelkowo

Dziękuję

0
Odpowiedz
Akacja
Akacja
1 rok temu

Pomysł na sałątkę świetny, jednak w naszej kuchn zmieniłabym musztardę, bo rosyjska jest za ostra. A gruboziarnista strukture zachowuje też musztarda którą kręcę samodzielnie.

0
Odpowiedz
matka testerka
matka testerka
1 rok temu

To zdecydowanie smak wiosny. Sałatka idealna pod każdym względem – smaczna i sycąca! 🙂

0
Odpowiedz

wedrowkipokuchni

wedrowkipokuchni
Rosół - dla niektórych jest nieodłącznym elem Rosół - dla niektórych jest nieodłącznym elementem niedzielnego obiadu. Wiem, że każdy ma swój ulubiony przepis na rosół i każdy na pewno nazwie go najlepszym. Postanowiłam podzielić się swoim przepisem, swoim smakiem dzieciństwa. Jak zauważyłam, wiele gospodyń do rosołu dodaje żółte kostki rosołowe i przyprawy typu vegeta czy maggi, co przyprawia mnie o mdłości. Błagam Was nasze babcie nie miały takich przypraw, a rosół zawsze smakował genialnie. Jeżeli nie pożałujecie składników, nie będziecie zmuszeni dodawać glutaminianu sodu i innej chemii. Rosół nie jest skomplikowaną potrawą, ale wymaga powolnego gotowania i trzymania się kilku ważnych zasad. Wtedy właśnie jest idealny, aromatyczny, klarowny i nie za tłusty.  A Wy używacie kostek rosołowych?
 Przepis znajdziecie na blogu 😍 https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/rosol/ #rosół #kuchniapolska
Właśnie wyszedł z pieca 😀 Gorący, pachnący i chrupiący 😍 Prawdziwy chleb na zakwasie, składany 4 razy, garowany kilka godzin. #bread #homemadebread #chleb #domowychleb #chlebnazakwasie #jestpysznie #zapachchlebawcałymdomu
Kochani! Dziś mija kolejny rok, kiedy mam przyjem Kochani! Dziś mija kolejny rok, kiedy mam przyjemność karmić Wasze zmysły i podniebienia. Rok trudny, bardzo intensywny, ale także zaskakujący i inspirujący. Wypełniony niezwykłymi smakami, wspaniałymi podróżami i emocjami. Poznałam  wielu wspaniałych, ciekawych i życzliwych osób. Udało mi się zrealizować kilka pomysłów, marzeń i planów. Podjęłam ważną decyzję, dzięki której na nowo złapałam głęboki oddech, zyskując tym motywację i siłę do dalszego działania. Niezmiernie się cieszę, że z każdym dniem jest Was co raz więcej - za co z całego serca Wam bardzo dziękuję. W nadchodzącym Nowym Roku życzę Wam drodzy czytelnicy , nieocenionych inspiracji, spełnienia najskrytszych słodkich marzeń i wielu kulinarnych wrażeń. Niech wielką radość sprawiają Wam wspólne posiłki, nowe smaki i kulinarne wyzwania. Szczęśliwego Nowego Roku !!! Happy New Year !!!
Śledź króluje na polskich stołach od kilkuset Śledź króluje na polskich stołach od kilkuset lat i cieszy się niesłabnącą popularnością. Jest obowiązkowym elementem świąt Bożego Narodzenia, rozmaitych uroczystości i przyjęć, szczególnie tych zakrapianych. Klasyczny śledź po wiejsku jest dla mnie smakiem świąt, jakie pamiętam z dzieciństwa - skromnych, ale ciepłych i magicznych, spędzonych w rodzinnym gronie. Dlatego też nie może zabraknąć ich na świątecznym stole. Są niezwykle proste w przygotowaniu i jakże pyszne! Najlepiej smakują, kiedy wszystkie smaki dokładnie się połączą, więc można je przygotować bez pośpiechu, kilka dni przed świętami. Gorąco Wam polecam! Śledzie po wiejsku https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/sledzie-po-wiejsku/ #śledzie #bozenarodzenie #wigilia #jestpysznie
Zobacz więcej... Obserwuj na Instagram

Tagi

  • Babki
  • Boże Narodzenie
  • Ciasta biszkoptowe
  • Ciasta kruche
  • Ciasta ucierane
  • Ciasta z owocami
  • Ciasteczka
  • Ciasto francuskie
  • Cukinia
  • Czosnek niedźwiedzi
  • Dania bezmięsne
  • Dania jednogarnkowe
  • Dania z ryżem
  • Desery
  • Drób
  • Jajka
  • Jeżyny
  • Kapusta
  • Kokos
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia polska
  • Kuchnia włoska
  • Makarony
  • Maliny
  • Mięso mielone
  • Mleko kokosowe
  • Orzechy
  • Pieczarki
  • Pieczywo
  • Pierogi kluski naleśniki
  • Przetwory z warzyw
  • Rabarbar
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Serniki na zimno
  • Serniki pieczone
  • Szpinak
  • Torty
  • Truskawki
  • Wielkanoc
  • Wieprzowina
  • Wołowina
  • Zdrowo i Fit
  • Zupy klasyczne
  • Zupy kremy

Archiwum

  • LIFESTYLE
  • ABC kuchni
  • Podróże
  • Autorka
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności i cookies
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • © 2020 Wędrówki po kuchni - Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zdjęć i przepisów bez zgody autora zabronione.
Używam cookies w celu personalizacji treści, udostępniania funkcji mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu w Internecie. Kliknij Akceptuję aby wyrazić zgodę na korzystanie z powyższych technologii. Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać w ustawieniach Swojej przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych osobowych i cookies znajdują się w Polityka prywatności.
Polityka prywatności i cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

wpDiscuz
60
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
| Reply