Surówki to doskonały dodatek do obiadu, a przy okazji porcja niezbędnych witamin. U nas w domu obowiązkowa do każdego obiadu. Dziś przygotowałam surówkę bazującą na trzech podstawowych składnikach: białej kapuście, porze i kukurydzy. Chrupiąca kapusta fantastycznie komponuje się ze słodką kukurydzą i intensywnym w smaku porem.
Składniki
- 300 g kapusty białej
- 2 duże pory
- ½ puszki kukurydzy
Sos
- 150 g jogurtu greckiego
- 3 łyżki majonezu
- pieprz biały
- sól
Przygotowanie
- Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i drobno szatkujemy. Pory oczyszczamy i kroimy cieniutko w półplasterki. Do kapusty dodajemy pora i odsączoną kukurydzę. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, dodajemy do warzyw i delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 20 minut.Smacznego!
Jeśli wypróbowałaś/eś ten przepis zostaw, proszę komentarz i napisz, czy Ci smakowało. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Przepis możesz również ocenić i dodać zdjęcie przygotowanego dania. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy!
Pyszna!
Na taką surówkę do obiadu zawsze chętnie się skuszę.